Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Szeptember 02. 00:36, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Balliberális fellegvárban nyert az ellenzéki jelölt

Balliberális fellegvárban nyert az ellenzéki jelölt

Ladányi Sándor, az MSZP, a DK és az Együtt – a Korszakváltók Pártja jelöltje nyerte a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap – közölte Pál Anita, a helyi polgármesteri hivatal jegyzői kabinetjének vezetője az MTI-vel. A DK és az MSZP még a hivatalos eredmény közlése előtt kiadták közleményüket. Az elmúlt évtizedek választásai alapján csodaszámba ment volna a kormánypártok győzelme. A voksolás végeredményétől függetlenül a Pest megyei településen nincs veszélyben a kormánypárti többség.

A hivatalos eredmények szerint a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor 359 szavazattal végzett az élen (52,03 százalék). A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék), Horváth István (független) 64-et (9,28 százalék), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34-et (4,93 százalék), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26-ot (3,77 százalék), míg Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt) 6-ot (0,87 százalék).

Pál Anita tájékoztatása szerint a választáson a szavazásra jogosultak 30,94 százaléka, 695 szavazó vett részt, a szavazólapok között 5 érvénytelent találtak. A több mint 35 ezer lakosú Szigetszentmiklós képviselő-testülete jelenleg 13 tagú, közülük 9-en a Fidesz-KDNP színeiben politizálnak, azaz a voksolás végeredményétől függetlenül a Pest megyei településen marad a kényelmes kormánypárti többség.

A voksolást azért kellett kiírni, mert egy önkormányzati képviselő, Kécza György (Fidesz-KDNP) május 2-án elhunyt.

Egy balliberális fellegvárban járultak az urnákhoz vasárnap a választók a szigetszentmiklósi 8-as számú választókerületben, az elmúlt évtizedek választásai alapján csodaszámba ment volna a kormánypártok győzelme.

Nagy az öröm a DK-nál

A DK által az MTI-hez – a választás eredményének hivatalos bejelentése előtt – eljuttatott közlemény szerint a hárompárti együttműködés sikere, hogy Ladányi nyerte meg az időközi önkormányzati képviselő-választást. Örömmel nyugtázták, „hogy Ladányi Sándor tönkreverte a Fidesz jelöltjét a szigetszentmiklósi időközi választáson”. A párt szerint a közös jelölt győzelme azt bizonyítja, hogy a DK által igényelt teljes összefogás képes megtörni a Fidesz hatalmát és diadalra segíteni a demokratikus ellenzéki pártokat.

Az MSZP az esélyről

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese ugyancsak a hivatalos eredmény bejelentése előtt az MTI-nek úgy fogalmazott: a mostani „kétharmad-egyharmad” arányú győzelemmel azt az üzenetet küldték a jövő heti váci, és a szeptember 22-ei bajai időközi választás résztvevőinek, hogy „összefogással van esély a változtatásra”. Közölte, ez az esély most elindult, és ennek az összefogásnak az ereje 2014-ben leválthatja a jelenleg regnáló kormányt.

Az Együtt-PM szerint fontos kezdőlépés

Az Együtt-PM Szövetség szerint túlmutat Szigetszentmiklóson a siker. A pártszövetség közleményében azt írta: az időközi választáson az Együtt-PM Szövetség jelöltállító szervezetként támogatta az MSZP jelöltjét. Úgy látják, a győzelem fontos kezdőlépése volt a 2014 tavaszáig tartó kampánynak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.