Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 03. 18:26, kedd | Bulvár

Balsai Mónit Peruban díjazták

Balsai Mónit Peruban díjazták

Pálfi György sci-fi drámáját és Balsai Mónit díjazták Limában az Insólito Filmfesztiválon, Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása pedig Atlantában nyerte el a legjobb narratív film díját.

Négy díjjal tüntettek ki magyar filmeseket a Limában megrendezett Insólito Nemzetközi Filmfesztiválon a napokban.
A Stanisław Lem sci-fi regénye alapján készült, napjainkban játszódó családi krimi, Az Úr hangja a legjobb film díja mellett, Pálfi György a legjobb rendező díját és Polgár Csaba a legjobb színészi alakítás díját is megkapta a szakmai zsűritől Peru fővárosának filmfesztiválján.

Balsai Mónit az X – A rendszerből törölve című, Ujj Mészáros Károly rendezésében készült hátborzongató thrillerben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával méltatták Limában.

Magyar sikerrel zárult a február második felében mintegy 50 alkotást felvonultató Atlantai Zsidó Filmfesztivál is az Egyesült Államokban.

Az idén 20. alkalommal megrendezett jubileumi seregszemlén Tóth Barnabás Akik maradtak című rendezése kapta a legjobb narratív film díját.

Az 1948. Budapestjén egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló film nagy siker Amerikában.

A Szőke Abigél és Hajdúk Károly főszereplésével készült magyar alkotást az amerikai filmakadémia tagjai tavaly beválasztották a legjobb tíz nemzetközi film közé az Oscar-versenyben és nemrég elindult a moziforgalmazásban.
Tóth Barnabás filmjét a Magyar Filmakadémia tagjai összesen 11 Magyar Filmdíjra jelölték, a díjátadó gála csütörtök este lesz a Vígszínházban.

Forrás: origo.hu

Főkép: nullahategy.hu

Kép: puliwood.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.