Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2020. Február 05. 07:27, szerda | Belföld

Bántalmaztak egy pedagógust Mezőtúron

Bántalmaztak egy pedagógust Mezőtúron

Újabb tanárbántalmazásról készült felvétel került fel az internetre, néhány napon belül ez már a második.

Nagykáta után ezúttal Mezőtúron verte egy diák papírral a tanár fejét, egy másik tanuló pedig többször az arca felé ütött, a többiek pedig hangosan nevettek. A kormánypártok szerint zéró toleranciát kell alkalmazni, ahol kérik, iskolarendészetet is felállíthatnak – közölte az M1 Híradója.

Papírral verte tanára fejét egy diák, de társa még ennél is tovább ment, kézfejével többször a pedagógus arca felé ütött, majd egy olyan testmozdulatot tett, mintha fel akarná lökni.

Mobiltelefonjukkal felvették, ahogy tépik tanárnőjük ruháját is.

Azt is hallani, ahogy a bántalmazás közben hangosan nevettek a diákok. De nem ez az első ilyen eset az utóbbi időben, tavaly ősszel bejárta a közösségi médiát az a videó is, amelyen az látszik, ahogy egy budapesti iskolában támadnak a diákok a tanárukra. A fiatalok először csak sértegették az oktatót, majd egyikük meg is lökte.

Legutóbb pedig Nagykátán szidalmazta, veréssel fenyegette, majd leköpte tanárát egy tanuló, társai eközben szurkoltak neki.

Gáspár Gusztáv, a nagykátai roma önkormányzat elnöke hétfőn az M1 Híradónak azt mondta: a Pest megyei városban a tanárbántalmazás nem maradhat következmények nélkül.

Az agresszív diákok körében ma már divat, hogy egy gyerek kezet emeljen a tanárára – fogalmazott a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában Horváth László.

A gyöngyöspataihoz hasonló helyzetek kezeléséért felelős miniszterelnöki megbízott szerint ez aláássa a pedagógusok tekintélyét, és rossz példával szolgálhat a többi gyerek számára. Mint mondta: a gyöngyöspatai szétválasztás is a súlyos magatartási problémák következménye volt.

A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: az iskolai házirend minden diákra vonatkozik. Ha kell, akkor kamerákat kell felszerelni az iskolákban, vagy ahol ezt kérik, ott iskolarendészetet kell felállítani.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 14:04, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

2023. Január 29. 14:03, vasárnap | Belföld

Mintegy 700 millióan utaztak tavaly a MÁV-Volán-csoport járatain

Tavaly csaknem 700 millióan utaztak a MÁV-Volán-csoport, vagyis a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain - tájékoztatta a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-t.

2023. Január 29. 13:58, vasárnap | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen - jelentette ki a honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

2023. Január 29. 08:22, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Ezen a héten sem volt ötös a lottón.