Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2012. Január 28. 14:03, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban - diákhitellel

Bárki tanulhat a felsőoktatásban, aki akar, ezért találta ki a kormány a Diákhitel II konstrukciót – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány senkitől sem vágja el a tanulást - mondta a kormányszóvivő az Inforádiónak a Diákhitel II konstrukciót említve. Az új rendszerről január közepén döntött a kormány. A 2012 szeptemberétől induló új rendszernek két része lesz: egy szabadon felhasználható, 500 ezer forintos keret, míg a másikat a képzés költségének finanszírozására vehetik fel a hallgatók, ennek kamata évi fix két százalék lesz.

A felsőoktatásból kibocsátott művelt fők nem feleltek meg annak az igénynek, amit a magyar nemzetgazdaság fel kívánt volna szívni - közölte Giró-Szász András. Hozzátette: úgy alakították át a rendszert, hogy az a nemzetgazdaság elvárásaihoz hosszú távon is jobban illeszkedjen, vannak viszont olyan területek, ahová az államnak be kell lépnie.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: diákhitel

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 14:43, hétfő | Belföld

Oltás után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain

Két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak a hétvégén a járványügyi szabályok megsértése miatt, e szabályok bevezetése óta összesen 119 ilyen eset volt

2021. Január 25. 13:08, hétfő | Belföld

Szlávik János: az orosz vakcina ugyanolyan elven működik, mint az AstraZeneca

Ugyanolyan elv alapján működik az orosz Szputnyik V vakcina, mint az AstraZeneca oltóanyaga - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2021. Január 25. 10:43, hétfő | Belföld

Tovább tisztult a levegő

Tovább csökkent a légszennyezettség, már sehol sem veszélyes a levegő a szálló por miatt.

2021. Január 25. 09:03, hétfő | Belföld

Meghalt 56 beteg, 844-gyel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 56, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 844 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.