Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 10. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Bárki visszautazhat az időben

Bárki visszautazhat az időben

Az 1335-ös királytalálkozó elevenedik meg az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon. Bárki visszautazhat az időben a középkorba, aki ellátogat a Dunakanyarba július 9-e és 11-e között.

Tizenkét országból ezer vendéget várnak a rendezvényre, ahol beöltözve, különböző programokkal gondoskodnak majd a jó hangulatról - mondta a Független Hírügynökségnek Cseke László, a szervező cég ügyvezetője.

Július 9-e és 11-e között tartják az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. Minden nap délelőtt fél tízkor indul a királyi menet a város főutcáján a Plébánia Templomtól a Királyi Palotáig. Pénteken kétszer, szombaton pedig háromszor lesz királyi torna.

Idén is megszervezik a Toldi-versenyt, ahol rúdtartásban és malomkőhajításban mérhetik össze erejüket az indulók. A gyerekeket lovagi hétpróba-vetélkedővel és három középkori játszóházzal várják, a kirakodóvásárra pedig százhúsz kézműves hozza el portékáit. Ezen kívül koncertek, vásári komédiások, csepűrágók, táncosok is lesznek Visegrádon, és borokat is lehet majd kóstolgatni.

A programok a lovagi tornapálya kivételével ingyenesek. További részletek a www.visegrad.hu vagy a www.palotajatekok.hu internetes oldalon olvashatók.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő