Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2010. Július 10. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Bárki visszautazhat az időben

Bárki visszautazhat az időben

Az 1335-ös királytalálkozó elevenedik meg az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon. Bárki visszautazhat az időben a középkorba, aki ellátogat a Dunakanyarba július 9-e és 11-e között.

Tizenkét országból ezer vendéget várnak a rendezvényre, ahol beöltözve, különböző programokkal gondoskodnak majd a jó hangulatról - mondta a Független Hírügynökségnek Cseke László, a szervező cég ügyvezetője.

Július 9-e és 11-e között tartják az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. Minden nap délelőtt fél tízkor indul a királyi menet a város főutcáján a Plébánia Templomtól a Királyi Palotáig. Pénteken kétszer, szombaton pedig háromszor lesz királyi torna.

Idén is megszervezik a Toldi-versenyt, ahol rúdtartásban és malomkőhajításban mérhetik össze erejüket az indulók. A gyerekeket lovagi hétpróba-vetélkedővel és három középkori játszóházzal várják, a kirakodóvásárra pedig százhúsz kézműves hozza el portékáit. Ezen kívül koncertek, vásári komédiások, csepűrágók, táncosok is lesznek Visegrádon, és borokat is lehet majd kóstolgatni.

A programok a lovagi tornapálya kivételével ingyenesek. További részletek a www.visegrad.hu vagy a www.palotajatekok.hu internetes oldalon olvashatók.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:50, péntek | Belföld

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően - közölte a város kulturális alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

2020. Június 05. 19:32, péntek | Belföld

Kihirdették a VII. Savaria Filmszemle díjazottait

Rendhagyó módon hirdették ki idén a VII. Savaria Filmfesztivál díjazottait.

2020. Június 05. 16:10, péntek | Belföld

Koronavírus - Varga Judit: a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában

A koronavírus-járvány során a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában, mert hazánkban eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket

2020. Június 05. 15:36, péntek | Belföld

Modern városok - Gyopáros: 1800 milliárd forintot fordítottak eddig fejlesztésekre

A Modern városok program keretében 1800 milliárd forintot fizettek ki fejlesztésekre, ez a program becsült költségvetésének csaknem fele -