Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2010. Július 10. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Bárki visszautazhat az időben

Bárki visszautazhat az időben

Az 1335-ös királytalálkozó elevenedik meg az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon. Bárki visszautazhat az időben a középkorba, aki ellátogat a Dunakanyarba július 9-e és 11-e között.

Tizenkét országból ezer vendéget várnak a rendezvényre, ahol beöltözve, különböző programokkal gondoskodnak majd a jó hangulatról - mondta a Független Hírügynökségnek Cseke László, a szervező cég ügyvezetője.

Július 9-e és 11-e között tartják az idei Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. Minden nap délelőtt fél tízkor indul a királyi menet a város főutcáján a Plébánia Templomtól a Királyi Palotáig. Pénteken kétszer, szombaton pedig háromszor lesz királyi torna.

Idén is megszervezik a Toldi-versenyt, ahol rúdtartásban és malomkőhajításban mérhetik össze erejüket az indulók. A gyerekeket lovagi hétpróba-vetélkedővel és három középkori játszóházzal várják, a kirakodóvásárra pedig százhúsz kézműves hozza el portékáit. Ezen kívül koncertek, vásári komédiások, csepűrágók, táncosok is lesznek Visegrádon, és borokat is lehet majd kóstolgatni.

A programok a lovagi tornapálya kivételével ingyenesek. További részletek a www.visegrad.hu vagy a www.palotajatekok.hu internetes oldalon olvashatók.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 11:50, szerda | Belföld

A balatoni vízeresztéssel egyidőben hajók kelnek át a Sió-csatornán

Két évig közlekedési zárlat lesz a vízszintszabályozó műtárgyak átépítése miatt.

2019. Október 23. 09:57, szerda | Belföld

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján szerda reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több helyen még mindig egészségtelen a levegő

Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő a magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden a Facebook-oldalán.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több mint 2 fokkal dőlt meg a napi melegrekord

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.