Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 28. 18:36, csütörtök | Bulvár

Bármikor kilyukadhat a magyar énekesnő tüdeje

Bármikor kilyukadhat a magyar énekesnő tüdeje

Judy zenész testvére is ugyanabban az örökletes betegségben szenvednek, ami miatt az életük bármikor veszélybe kerülhet.

A vér amiatt volt szükséges, mert annak segítségével a család bármely tagja számára elérhető lesz az őssejt, amivel körülbelül nyolcvan különböző, súlyos betegséget lehet kezelni. Judy már felnőtt volt, amikor kiderült, fejlődési rendellenességgel született: a pneumothorax (PTX) nevű betegséget diagnosztizálták nála, ami miatt tüdejének szövetei gyengébbek az átlagnál.

"Nálam egy tüdőszűrés alkalmával diagnosztizálták a betegséget. Foltot találtak a tüdőmön, és ez minden egyes alkalommal így van. Amíg egy átlagembernek elég egyszer elmennie vizsgálatra, nekem egészen biztos, hogy ötször vissza kell mennem, mert elváltozást találnak. Aztán szerencsére mindig kiderül, hogy ez csak a PTX miatt van" - mesélte a hot! magazinnak.

A családban nem ő az egyetlen, aki ezzel a betegséggel küzd: testvére, Tibor szintén pneumothorax-ban szenved. Neki két alakalommal kellett eltávolítani a tüdőlebenyét, és már a színpadon is lett rosszul. A betegség következtében a tüdőszövetek nem alakultak ki rendesen, emiatt bármikor kilyukadhat. Judy megtanult együtt élni a betegséggel, illetve mindent megtesz azért, hogy egészségesen tudjon élni.

Forrás: origo.hu

Kép: Molnár-Kis Judit

Címkék: betegség, judy, média, tévé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.