Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 27. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír/Kék Duna Rádió

Barna lesz a víz a győri belvárosban: nem esztétikus, és nem is ártalmas

Barna lesz a víz a győri belvárosban: nem esztétikus, és nem is ártalmas

Barnás víz folyhat a csapokból a győri belvárosban. A Pannon-Víz szakemberei ugyanis cserélik a vízvezetéket a Dunakapu téren.

Az elszíneződést az ivóvízben lévő vas vegyületek okozzák, de ez az egészségre nem ártalmas. A munkálatok során időnként nyomáscsökkenést is tapasztalhatnak a belvárosban élők. A Dunakapu téri vízvezeték cseréje október közepéig tart.

A tér Mosoni-Duna felőli oldalán húzódik az úgynevezett "Belvárosi Főnyomócső", aminek fontos szerepe van a város vízellátásában. Ezen a főnyomó vezetéken érkezik a Révfalui vízműtelep vize a Belvárosba, erről ágaznak le a belvárosi utcák elosztó vezetékei, a nyomócső vége pedig közvetlen az Erzsébet ligeti víztoronyba torkollik.
A Dunakapu téri munka során kicserélik a vezeték csomópontjait, és az öntöttvas főnyomó vezeték cseréjére is sor kerül. A fagylaltozó előtti csomópontot a múlt héten (szeptember 21.-én) már kicserélték.
A víz- és szennyvízelvezetés a munkálatok alatt zavartalanul működni fog, belvárosi fogyasztók azonban más irányból, a Jedlik hídon és a Püspök erdő alatt húzódó vezetékeken át jutnak vízhez. A megváltozott áramlási irány időnként nyomáscsökkenéshez, vagy az ivóvíz átmeneti elszíneződéséhez vezethet. A barnás színű elszíneződést az ivóvízben lévő vas vegyületek okozzák, melyek az egészségre nem károsak, viszont a víz háztartási célokra való felhasználását megnehezítik. A Pannon-Víz kéri a fogyasztók türelmét és megértését, a társaság munkatársai folyamatosan öblítik a vízvezetékeket, hogy a megszokott jó vízminőség mindenhol megmaradjon - írja a www.kekduna.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.