Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 18. 13:30, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Barokk bál szombaton Győrben

Barokk bál szombaton Győrben

A barokk kor mulatságainak hagyományait elevenítik fel a szombati győri barokk bálban, amelyet a Zichy-palotában rendeznek meg.

A barokk és rokokó ruhákba öltözött vendégeket korabeli zenével fogadja a Musica Historica Együttes az immár 20. alkalommal tartandó rendezvényen. A köszöntő ital felszolgálása előtt az egykor divatos kontratáncok világába vezeti be az egybegyűlteket Kovács Gábor táncmester. A Győri Nemzeti Színház tánckara pedig részleteket mutat be a Rómeó és Júlia című musicalből.

Az est a barokk és rokokó táncok jegyében zajlik, ám a jubileum alkalmat ad a visszatekintésre is. A Győri Nemzeti Színház tánckara részleteket mutat be a Rómeó és Júlia című musicalből, emlékezve arra, hogy négy évvel ezelőtt a reneszánsz világát is felidézte a mulatság. 2006-ban pedig Mozart jegyében zajlott a báli szezon eseménye. Ezt a hangulatot eleveníti fel szombaton a Marquise Együttes Mozart-művekből összeállított műsora.

A barokk bál vidámságáról a ceremóniamester gondoskodik. Rajta kívül lesz jósnő is, a palota udvarán pedig tüzes produkcióval varázsolják el a közönséget krampampuli felszolgálása kíséretében.

A ma már tradicionális barokk mulatság kezdetei 1993-ra nyúlnak vissza, amikor Európa-szerte megrendezték a barokk évét. Magyarország csatlakozott a rendezvényhez és kapcsolódott az országos programsorozathoz a barokk műemléki belvárosára büszke Győr is.

Az idei bálra is várnak vendégeket Ausztriából és Szlovákiából is - jelezte Keglovich Ferencné.

A győri báli szezon egyik legismertebb eseményére, a barokk bálra várjuk Önt és partnerét, baráti társaságát 2012. február 18-án a Zichy-palota termeibe egy feledhetetlen estére.

2012-ben huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Barokk Bál a Zichy-palota díszes termeiben. Ez alkalommal arra vállalkoztak a bál szervezői, hogy megidézik a 20 év legemlékezetesebb pillanatait. Az első bálok ceremóniamestere Rupnik Károly a Győri Nemzeti Színház művésze köszönti majd a bálozókat. A későbbiekben pedig Zugmann Zoltán veszi át ezt a szerepet, hogy az évek során annyira közkedveltté vált játékokkal szórakoztassa a résztvevőket. A muzsikát a Musica Historica együttes biztosítja, és természetesen itt lesz a bálok nagyszerű táncmestere, Kovács Gábor is. Természetesen nem maradhat el a jósnő sem.

Best of Barokk bál címmel filmvetítés, az udvaron tűzzsonglőrök és persze különböző meglepetések várják a mulatozókat. Külön említést érdemel a barokk menüsor összeállítója és az étkek elkészítője a Palla D'oro Étterem. Éjfél után visszatérünk a jelenbe, és napjaink tánczenéje szórakoztatja a vendégeket.

Belépőjegy: 13.970,- Ft/ fő

Jelmezkölcsönzés: 4.000,- Ft/ öltözet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense