Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 03. 14:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Batista a 2014-es vb-ig bizalmat kapott

Batista a 2014-es vb-ig bizalmat kapott

Az utóbbi napok híreinek megfelelően az Argentin Labdarúgó-szövetség hosszú távú szerződést kötött Sergio Batistával, aki az utóbbi hónapokban ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitányként irányította hazája nemzeti együttesét.

Batista a 2014-es világbajnokság selejtezőjének végéig kapott megbízást, de ha Argentína kijut a brazíliai tornára, akkor természetesen ott is ő ülhet az albiceleste kispadján.

A 47 éves szakember irányításával 2008-ban aranyérmet nyertek az argentin fiatalok a pekingi olimpián, a felnőtt válogatott élén pedig – amióta átvette a vb után távozó Diego Maradona helyét – eddig felkészülési mérkőzéseken két győzelmet (Írország ellen 1–0, Spanyolország ellen 4–1) és egy vereséget (Japán ellen 0–1) könyvelhetett el.

„Nagyon boldog vagyok, köszönetet szeretnék mondani Juliónak [Julio Grondona az argentin szövetség elnöke – a szerk.] és a vezetőknek – nyilatkozta Batista. – Óriási felelősség ez, de bízok magamban. Ha valaki elkezd edzősködni, akkor célokat tűz ki maga elé, a legnagyobb ezek közül a válogatott irányítása. Elég korán megkaptam ezt a lehetőséget, amivel élni szeretnék. A fő cél a világbajnokságra való kijutás és annak megnyerése."

Játékosként ez utóbbi 1986-ban már sikerült neki, szövetségi kapitányként a következő nagy kihívás pedig már itt is van a nyakán, Argentína ugyanis november 17-én Dohában az ősi rivális Brazíliával csap össze felkészülési mérkőzésen.

Batista néhány órával végleges kinevezése után meg is nevezte azt a 25 játékost, akire számít a katari találkozón. A meghívottak között két olyan futballista is található (Lucas Biglia és Nicolás Pareja), aki eddig csak utánpótlás-válogatottként képviselte hazáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g