Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2013. Július 25. 08:20, csütörtök | Belföld
Forrás: COMPRESS Budapest | Bécs Város Képviseleti Irodája

Bécsi kiruccanás Afrikába

Bécsi kiruccanás Afrikába

Tíz nap a forró afrikai hangulat jegyében: szakadatlan napsütést és Bécs legvidámabb fesztiválját ígérik az Afrika-napok szervezői július 26-tól augusztus 4-ig az osztrák fővárosban.

A bécsi Dunasziget immáron kilencedik alkalommal öltözik Afrika színeibe és mutatja be a kontinens gasztronómiai jellegzetességeit, zenéjét, táncait és művészetét.
Az Afrika-napok megrendezése Münchenben indult 2004-ben, de hamar elérte Bécs városát is. „Bécs egy metropolisz, ahol nagy az afrikai közösség. Kézenfekvő volt ide is elhozni a fesztivált, hogy elősegítse a kultúrák közötti békés együttélést” – vélekedett az afrikai gyökerekkel rendelkező német üzletember, Medhat Abdelati. A gondolatot rövidesen tettek követték: 2005 óta minden évben megrendezik a bécsi Afrika-napokat.

Július 26-tól tíz napon át 40 ezer négyzetméteren összesen ezer kiállító és művész képviseli majd a kontinens kultúráját, legyen szó tipikus ételekről, italokról, kávéspecialitásokról, hajfonatokról vagy dobpergésről. Különösen izgalmasnak ígérkezik az afrikai bazár, ahol az érdeklődők a kuszkuszon kívül olyan ételekkel is megismerkedhetnek mint az akara, dundun, imboga és a lengalenga. Az afrikai sörsátorban kongahangzás mellett kóstolhatjuk az afrikai borokat, koktélokat, teákat, kávékat és természetesen a jellegzetes söröket is. Rachid Alexander különleges táncaival az orientális ritmusok világába vezeti be a nézőket, Shurel a karib táncokat mutatja be a Ghana Mistrel kórus pedig a gánai ősi dalok világát hozza vissza egy koncert erejéig. A fesztivál záróakkordja pedig idén is a világhíres Jamaram együttes koncertje lesz.

Mindezt szponzorok és közpénzek nélkül, hogy a fesztivál teljesen függetlenül mutassa be a kontinens kultúráját. A művészek gázsiját, akik között olyan neveket találunk, mint a Mallow Mood – az afrikai reggae egyik legismertebb bandája – vagy az ugandai énekesnő-forradalmár Jenny Bell, a belépőjegyek bevételéből állják. A város ettől függetlenül pártolja a fesztivált: „Afrika számomra egy hihetetlenül lenyűgöző kontinens. A mindennapi problémák ellenére rengeteg életörömre, melegségre és szivélyességre lelhetünk itt. Érdemes megragadni a lehetőséget, hogy a Dunaszigeten megrendezett Afrika-napokon jobban megismerjük a kontinenst és az ott élő embereket és hogy felfedezzük a saját Afrikánkat” – vélekedik Renate Brauner, Bécs Város polgármester-helyettese.

A programok délután 2 óra után kezdődnek, a belépőjegy ára előadótól függően 8 és 25 euró között van. Egy 10 napos bérlet 60 euróba kerül. A hétfői (2013. július 29.) nyílt napon az érdeklődők ingyen ismerkedhetnek a kontinenssel.

További információk a fesztiválról: wien.afrika-tage.de
Copyright fotók: wien.afrika-tage.de

Címkék: afrika, bécs, kultúra

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől