Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 05. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Bedobták a csalikerékpárt a Tolvajkergetők

Bedobták a csalikerékpárt a Tolvajkergetők

Önbíráskodó bűnbanda? A bénázó rendőrség helyett színre lépő gárda? Találékony csipet csapat? Egy pesti innováció hadat üzen a bringatolvajoknak.

Önbíráskodó bűnbanda? A bénázó rendőrség helyett színre lépő gárda? Találékony csipet csapat? Egy pesti innováció hadat üzen a bringatolvajoknak, de hogy mi történik, történhet akkor, ha utolérik a műholdkövetős csalibringát, az azért nem olyan egyértelmű. A Tolvajkergetők csapatát –úgy tűnik–, a mainstream kerékpáros-érdekképviselet sem komálja.

Az úgy volt, hogy úgy öt éve felmentem ebédelni az akkori barátnőmékhez Óbudán. Nagy trükkösen azt gondoltam, hogy közlekedési eszközömet –egy neten vett, gyönyörű, szürke metál Magellan Cratert, jó kis könnyű gép (volt...)– bevittem a leányék lépcsőházába, és ott megpróbáltam jól eldugni. Az ebéd és az azt követő dolgok, gondoljon mindenki arra, amire akar, tartottak kábé két óráig. Amikor lefelé baktattam, azt láttam, hogy nyomtalanul eltűnt a gondosan (?) lelakatolt szürke szamár. A ködben.

Másnap a fél III. kerületet kiplakátoltam képpel, hogy visszavásárolom a Magellanomat, nem bántok senkit, nem hívom a barátaimat és rendőrt se. Harmadnapra azért átgondoltam, és inkább elmentem a rendőrőrsre, hogy bejelentsem a lopást. Egy alkoholista, 40 körüli rendőrnő kikísért az utcára, hogy inkább ott mondjam el részletesen, miért jöttem, merthogy rá akar gyújtani. Már a rövid verziónál éreztem a közönyt, amivel találkozni fogok, amikor elmondom a fájást. A rendőrnő gyorsan tudtomra adta, hogy unja már, sanszos, hogy nem én voltam az első ilyen balfi a héten. A fő tudnivalóm az volt: ha megjegyeztem volna a vázszámot, ami bele van kalapálva...

Tolvajkergetők

A következő bringámon, amit gyorsan meg is kellett vennem, hisz anélkül nem tudok mozdulni sem, járókeretként van velem, szóval a következő bicajon az első tennivalóm az volt, hogy kikeressem a vázszámot, és jól megjegyezzem. Adásvételim sajnos nincs, mert ez is külföldi netes vásárlás volt, és bevallom, igazából a 27 (!) eurós ár nem indokolta, hogy papírral támasszam alá.

Gondatlanságom miatt akár gyomoridegességem is lehetne, még sincs. Mostantól meg még kevésbé lesz, ha ez a csapat, aki nemrég összeállt sikerre viszi a nagy projektjét, melynek neve: TOLVAJKERGETŐK. De tényleg? Mert azért legalább annyi kérdőjelet hagynak maguk után, mint amennyit ki próbálnak egyenesíteni.

A Tolvajkergetők módszere az, hogy rejtett műholdas jeladóval (nem „ocó” kínaival, hanem egy bizonyos ÖrvangyalKft. által gyártottal) látnak el egy bringát, amelyet ellopás után követnek, az utoléréskor pedig megpróbálják a tolvajt „jobb belátásra bírni”. A csapat azzal érvel a mechanizmus mellett, hogy egész maffiáknak lehet így a nyomára bukkanni, ezt viszont a Critical Mass egész egyszerűen önbíráskodásnak tartja.

Címkék: Tolvajkergetők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.