Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 09. 13:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Pannon-Víz

Belvízveszély a Szigetközben!

Belvízveszély a Szigetközben!

A hatalmas árvíz mellett egyre inkább a belvíz is gondot okoz a Szigetközben

A hatalmas árvíz mellett egyre inkább a belvíz is gondot okoz a Szigetközben. A belvizek, az árvízvédelmi rendszeren átszivárgó vizek, a fakadóvizek utat találnak a szennyvízcsatornákba és túlterhelést okoznak. Az átemelő szivattyúk teljes kapacitással dolgoznak, a szennyvízelvezető rendszer nem ilyen hatalmas mennyiségű belvíz továbbítására készült. Szippantó kocsikkal csupán kis mértékben tudjuk tehermentesíteni a rendszert. Arra szeretnénk kérni az ár- és belvízzel érintett területek lakosságát, szíveskedjenek ellenőrizni a telken belüli csatornatisztító nyílásokat. Lehetőség szerint meg kell akadályozni, hogy a belvíz ezeken keresztül a csatornába beáramoljon. Mélyebb fekvésű ingatlanokon előfordulhat, hogy ugyanezeken a nyílásokon kibuggyan a szennyvíz, mivel a közterületen lévő rendszer teljesen telített. Mindkét esetben a 06 80 20 40 86-os telefonszámon tehetnek bejelentést, munkatársaim rövid időn belül a helyszínen segítenek a probléma megoldásában. A pincékben felgyűlt belvizet, talajvizet most nagyon kockázatos kiszivattyúzni. Szivattyúzás után gyorsan visszapótlódik, a felgyorsult vízáramlás következtében talajtörés jöhet létre, ami az épület alapját súlyosan károsíthatja. Meg kell várni, amíg a környékbeli árkokból levonul a belvíz, csökken a talajvíz szintje és utána lassú ütemben érdemes kiszivattyúzni az árkokba. A térszint alatti helysége elöntése visszacsapó szelep beépítésével hatékonyan megelőzhető, de nagyon fontos hogy a visszacsapó szelep ne az egész építmény, hanem csak a térszint alatti helyiségek szennyvízelvezetését blokkolja. A vezetékes víz továbbra is szigorúan ellenőrzött biztonságos és fogyasztható. Munkatársaim folyamatosan ellenőrzik a kutakat és a vízellátó rendszert, még biztonsági klórozásra sincs szükség. Szakembereink a katasztrófavédelemmel együttműködve kidolgozták, hogy esetleges töltésszakadás esetén is működni tudjon a győri és Győr környéki vízellátó rendszer.

Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.