Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Augusztus 05. 17:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs gynökség

Bemutatkozik a Leier Cégcsoport Eco-Line üzletága Innováció a környezetért

Bemutatkozik a Leier Cégcsoport Eco-Line üzletága  Innováció a környezetért

A Leier Cégcsoport a kor igényeit felismerve, és a környezetvédelem fontosságát szem előtt tartva, 2010 tavaszán elektromos járművek forgalmazásával foglalkozó, új üzletá

A Leier Eco-Line Kft. az ausztriai EH-Line termékeinek kizárólagos magyarországi importőre. Elektromos férfi és női városi kerékpárt, hegyi kerékpárt, kétféle teljesítményű motorkerékpárt, összecsukható rollert, elektromos vezeték nélküli fűnyírót, golfautót, mozgáskorlátozott járművet, és hamarosan elektromos személy- és kisteherautót is forgalmazzuk. Termékeink mindegyike jól felszerelt, könnyen kezelhető, komfortos, stílusos, gazdaságosan használható, és mindemellett környezetkímélő.

A Cég a lehető legrövidebb időn belül egy viszonteladói hálózat kiépítését tervezi. Elsőként a Leier cégcsoport autókereskedői hálózatában kerülnek kiállításra és értékesítésre a termékek, de ezzel egy időben feltérképezik a potenciális értékesítési pontokat a régióban, ill. országszerte is. Főként autó-, motorkerékpár-, és kerékpár-kereskedésekkel tervezik az együttműködést. A Cég vezetése eddig még kiaknázatlan lehetőségeket lát a turizmus és vendéglátás területén is, ezért kölcsönző-pontok kialakítását kezdeményezik szállodákban és városközpontokban. Fő célpontok a nagyvárosok, ahol a tömegközlekedés okozta nehézségekre, a forgalmi torlódásokra és légszennyezésre egyaránt megoldást nyújthatnak a zajmentes elektromos járművek.

Az elektromos járművek fenntartási költségeiről elmondható, hogy üzemeltetésük rendkívül olcsó, az elektromos kerékpárok és robogók használatával megspórolható a folyamatosan dráguló üzemanyag, a kötelező felelősségbiztosítás, a parkolási díj, de még az olyan szervizköltségek is, mint pl. az olajcsere. Az elektromos autóknál nem kell számolni sem a regisztrációs adóval, sem a cégautó adóval, de a kötelező felelősségbiztosítás és a teljesítményadó terén is a legalacsonyabb kategóriába sorolhatók ezen járművek. Végül, de nem utolsósorban, egy-egy töltéshez szükséges elektromos áram költsége töredéke a hagyományos üzemanyagárakhoz viszonyítva.

Egy elektromos roller kb. 15 km, egy kerékpár 45 km, míg egy robogó akár 80-90 km megtételére is képes, egyetlen töltéssel. Az akkumulátorok töltéséhez a háztartásokban használt 230 V feszültség szükséges, - egy lítiumos akkumulátor teljes feltöltése 5-7 órát vesz igénybe. Az elektromos járművek elterjedésével várható, hogy a gyártók egységes szabványok szerinti akkumulátorokat fejlesztenek ki, ezzel lehetővé téve az akkumulátor-cserepontok kialakítását. Ausztriában például a feleslegessé vált telefonfülkék feltöltő-pontokká való átalakítását tervezik, ez azonban még azonos csatlakozókat és gyorsabb töltési időt követel a fejlesztőktől.

Az értékesítési hálózat kiépítésével egyben a szervizhálózat is megvalósul. A Leier Eco-Line által forgalmazott termékek akkumulátoraira és az elektromotorokra 2 éves garanciát vállal a Cég, - ennek feltétele az éves átvizsgálás. Az esetleges meghibásodások és a garanciához kötött éves átvizsgálás is megköveteli a szervizpontok kiépítését. gy egyben folyamatos visszajelzés is érkezik a termékek minőségéről és az ügyfelek elégedettségéről, valamint ez lehet a jövőbeni fejlesztések egyik mozgatórugója is. Rendszeres szervizelést ezen felül nem igényelnek a járművek, sőt, az akkumulátorok élettartama 1.000-1.500 feltöltést is lehetővé tesz. A garanciaidő meghosszabbítására külön konstrukciót tervez a Cég.

Az elhasznált akkumulátorok a gépjárművek károsanyag-kibocsátásával szemben kisebb veszélyt jelentenek a környezet számára, a modern akkumulátor-technológiáknak és az akkumulátorok hosszabb élettartamának köszönhetően. Az akkumulátor-újrahasznosítás a környezetvédelem szempontjából fontos. A Cég szándéka szerint olyan újrahasznosítási programokhoz fog csatlakozni, amellyel biztosítják a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelő leselejtezést és az akkumulátorok újrahasznosítását. A cél, hogy minél több ember tudja a folyamatosan fejlődő és környezetbarát energiarendszereket járműként használni. Az elektromos járművek azonban akkor lesznek igazán a környezetvédelem egyik élenjárói, és akkor valósul meg a zéró emisszió, amikor az áramot olyan megújuló energiaforrásból nyerhetjük, mint a szél, a nap vagy a víz. Ebben a szektorban ez lehet a következő lépes.

Az állami támogatásokat tekintve a nyugat-európai országok jó példával szolgálhatnak Magyarország számára. Az elektromos járművek térnyerése felgyorsulhat olyan állami vagy helyi önkormányzati támogatások hatására, amelyek által a vásárlók kedvezményesebb áron, vonzóbb feltételekkel juthatnak az ilyen környezetbarát járművekhez. Ezen kívül a fenntartási költségek tekintetében is várható támogatás, mint például, hogy ingyen parkolhassanak az elektromos hajtású autók, ezzel is ösztönözve a vásárlói erőt.

Magyarországon elsőként, Győr belvárosában, a nyári hónapoktól kezdve elektromos robogókon és elektromos kerékpárokon teljesítenek szolgálatot a városi rendőrök. Ez év június végén Borkai Zsolt, Győr polgármestere elektromos járműveket adományozott a város nevében a rend őreinek, erősítendő a belváros közbiztonságát. Ez a motorizáció nagyban növeli a rendőrök munkájának hatékonyságát, hiszen a járművekkel megnő az adott idő alatt bejárható területek nagysága, és ami ugyanilyen fontos, mindez teljesen környezetbarát módon valósul meg. A Leier Cégcsoport jelentős kedvezménnyel támogatta ezt az innovációs, példaértékű kezdeményezést.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat