Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2010. Január 25. 14:38, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Bemutatták a Mercedest, ezüstben pompázik az autó

Bemutatták a Mercedest, ezüstben pompázik az autó

Hatalmas érdeklődés mellett mutatta be a Mercedes Formula–1-es istálló 2010-es csapatát, illetve az autó festését, mellyel a régi „ezüst nyilakra" hajaz. Az új autó „bemutatkozására" még várni kell, a festés a 2009-es vil

Nagy szavakban nem volt hiány Stuttgartban: a Mercedes-Benz évszázados történelmének legfontosabb fejezete, a legnagyobb kihívás, ami valaha a cégre várt - ezek Norbert Haug szavai a 2010-es Formula-1-es csapatbemutatóról. A Mercedes 2010-es autója az MGP W01-es számot kapja meg, az istálló neve hivatalosan Mercedes GP Petronas lesz.

„Nagy élmény, hogy a legendás ezüst nyilakkal versenyezhetünk, ez külön motivációt ad. A szurkolók érdeklődése és szeretete fantasztikus, óriási érzés. Értük is fogok hajtani" - mondta a visszatérő Michael Schumacher.

„Csodálatos jövő vár a Mercedes csapatra, kiváló pilótapárossal indulunk. Michaellel mindig különleges együtt dolgozni, és nem hittem, hogy még egyszer lehetőségem lesz erre. Nico Rosberg hatalmas tehetség, és biztos vagyok benne, hogy élvezni fogja a munkát Schumacher mellett" - nyilatkozta a csapatvezető Ross Brawn.

„A legfontosabb, hogy egy legendás márka jelenik meg újra a száguldó cirkuszban. Ötvenöt év telt el azóta, hogy a Mercedes gyári csapattal indult a Formula-1-es világbajnokságon, és különleges megtiszteltetés számomra, hogy vezethetem ezt a projektet" - tette hozzá.

„Valóra vált álmom, hogy több mint öt évtized után először én vezethetek Formula-1-es ezüst nyilat. Kitűnő szakemberekkel dolgozhatok együtt, és remek érzés, hogy Michaellel együtt versenyezhetek. Nagyszerű idény elé nézünk" - mondta Nico Rosberg.

A Daimler AG ügyvezetője, Dieter Zetsche szerint az istállónak csak az elsőség megszerzése lehet a célja.

„Schumacher, Rosberg és a Mercedes - ez a német nemzeti Formula-1-es csapat. Világbajnokok akarunk lenni, nem lehet más a cél."


Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 08:08, vasárnap | Sport

Kiesett a Honvéd, bent maradt a Fehérvár

A Debrecen pedig megszerezte a bronzérmet és ezzel a nemzetközi szereplés jogát is.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Sport

Az eddigi a legjobbat hozta a második hazai pálya

Michl Olivér eddigi legjobb eredményeit könyvelhette el a másik hazai pályáján a RedBull Ringen az ACCR Formula4 bajnokságban, mely mostantól F4 CEZ Championship néven működik majd tovább.

2023. Május 27. 13:58, szombat | Sport

Vége a keresésnek, nem találták meg Suhajda Szilárdot

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, a keresést befejezték.

2023. Május 27. 10:25, szombat | Sport

Magyar-litván - Már csak hétezer jegy vár gazdára

Már csak hétezer jegy vár gazdára a magyar labdarúgó-válogatott június 20-i, litvánok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőjére.