Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. December 14. 11:29, szombat | Bulvár
Forrás: InfoGyőr/WK

Berki Krisztián tanításai az embereknek

Berki Krisztián tanításai az embereknek

Berki Krisztián az Édes Élet sztárja, aktív életet él Facebookon. Rendszeresen posztol útmutató idézeteket, saját gondolatokat az élet minden szegmesére vonatkozóan. Ha csak ezeket a posztokat olvasnánk, azt hihetnénk, hogy Krisztián mintaéletet él, és mindezt próbálja átadni a népnek. Nézzünk meg pár útmutatást.

Mindenki szeretne önbizalmat sugározni. A mosoly az egyik legerősebb jel, amivel megnyerőek lehetünk. Vannak, akik bármilyen szituációban tudnak természetesen mosolyogni. A legtöbben viszont csupán egy kényszeredett vigyort képesek az arcukra erőltetni. Ez pedig nem túl szimpatikus gesztusként, természetellenes benyomást kelthet. Szerinted kinek van a legszebb természetes mosolya?

Ne feledd soha: az élet játék. Nemcsak elkeseredett küzdelem és harc – hanem játék. Ha jól élsz, játékból leszel szerelmes, játékból házas, és játékból lesznek gyermekeid, s őket is megtanítod arra, hogy bölcsen és vidáman játsszák végig az egész életüket. Kevesen tudják ezt a titkot. Abban a hiszemben élnek, hogy a föld siralomvölgy, és szorgalmi feladat élni rajta: szenvedés, könny és reménytelenség. Ez igaz, de csak akkor, ha nem tudod, hogy a világ ugyanakkor színház is, ahol az ember nemcsak éli, de játssza is a szerepét – lazán, vidáman, gyermeki szívvel. Ne félj játszani!

Mély igazság van emögött: akire azt mondod, hogy “én” – az csak egy földi szereped. Voltál már embrió, baba, gyerek, felnőtt, s leszel talán öreg is, és a játék végén itt hagyod a jelmezedet, a maszkodat, és mész tovább, új játékok, új szerepek felé. Soha nem játszottak el egy szép zongoraversenyt görcsös ujjakkal és nagy akarással, és soha nem írtak még szép verset kedvetlen, játéktalan lélekkel. Kell az öröm! Megjárhatod a poklokat, “melózhatsz” sokat, keservesen, fulladozhatsz is – de a végén bukkanj fel az árból, és nevess az egészen. A Lélek, aki halhatatlan, vidám benned és derűs. Öröm nélkül nem érdemes csinálni semmit.(Müller Péter)

Ne akarj – csak játssz!

Furcsa, érthetetlen világ a miénk.... megvetjük, elitéljük, gyakran még gyűlöljük is a büszke embert, mégis mindannyian arra vágyunk, hogy valamire büszkék lehessünk. (...)

Csak a nemakarás elől apad el az idő....

Amikor elkezded szeretni, elfogadni önmagad, felhagysz azzal, hogy rabold a saját idődet, és abbahagyod a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását. Ma már csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban.

Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.

Ha igazi egyéniség vagy nem várhatod meg, hogy mások, a társadalom, vagy a körülmények mutassanak neked utat. pontosan tudnod kell, hogy mit akarsz, és meg is kell tenned. Amíg az átlagos embereknek csak vágyaik vannak, az egyéniségek határozott célokkal rendelkeznek...

Fotók: Facebook

Címkék: berki krisztián

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.