Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2012. Január 03. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Bérkompenzáció: a kisebb Győr megyei cégeknek is megerőltető lesz

Bérkompenzáció: a kisebb Győr megyei cégeknek is megerőltető lesz

Szankcionálja a törvény a bérkompenzáció elmulasztását januártól:

azoknak a munkaadóknak, akik nem emelik a 300 ezer forint alatti munkabéreket annyira, hogy azok nettó összege ne változzon, a munkaügyi ellenőrzések során bírságra nem kell számítaniuk, viszont két évig nem indulhatnak közbeszerzésen, és kizárják magukat az állami támogatásokból is. Az erről szóló, nyáron született törvény január 1-jén lépett hatályba.

Sragner László megyei elnök, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége: "Ez a vállalkozások jelentős részének olyan pluszterhet jelent, aminek a nulla gazdasági növekedés mellett nagyon nehéz lesz eleget tenni. Megint csak az fog bekövetkezni, ami az elmúlt nehéz időszak változásai során, hogy igazából a magas hozzáadott értéket produkálni tudó és versenyképes, azaz a leginnovatívabb vállalkozások teljesíteni tudják ezt az újabb akadályt, magával a kormányzati szándékkal tehát, hogy legyen béremelés, maximálisan egyetértünk, hiszen ha nincs béremelés, akkor nincs fogyasztás, és akkor nincs, ami mozgassa a gazdaságot. A sok különböző szempont, és tényező mellett ez egy rendkívül fontos dolog. Természetesen nekünk a legfontosabb a nemzetközi környezet, én úgy érzem, hogy az igazán versenyképes vállalkozások ezt teljesíteni fogják, annak ellenére is, hogy itt közvetlen terhelés éri a vállalkozásokat, hiszen az előírt béremelésnek az első öt százalékát ezt a vállalkozásoknak maguknak kell kigazdálkodni, és a további részre vonatkozóan van egy százmilliárdos csomag, ezt egyébként mi eredménynek értékeljük, és ennek az elérésében, hogy ez a cél megvalósuljon, a VOSZ nagyon sokat tett.

A legnehezebb helyzetben a nagyon kis vállalkozások, az új foglalkoztató vállalkozások, a szolgáltatás bizonyos szektoraiban lévő vállalkozások, valamint azok, akik egyértelműen a hazai piactól függenek.

Én úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzetben mindenkinek, aki szereplője volt ennek a tárgyalásnak, és ennek a kompromisszumnak, beleértve a VOSZ-t és a kormányzati oldalt is, mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy ez a nagyon széles vállalkozói kör valahogyan továbbra is talpon tudjon maradni. Ha náluk megreccsen a foglalkoztatás, az vagy tömeges megszűnést és bezárásokat eredményezhet, vagy megint a szürke- és a feketegazdaság irányába tolja el a foglalkoztatást, aminek szerintem senki ne örülne az országban - mondta Sragner László.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.