Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 18. 18:24, szerda | Helyi

Bérmegállapodás az Audinál: nagy ívű növekedés várható

Bérmegállapodás az Audinál: nagy ívű növekedés várható

Három év alatt átlagosan 36 százalékos jövedelemnövekedést garantál az Audi és az Audi Hungaria Független Szakszervezetének mai megállapodása.

A megállapodást Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, valamint Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke írták alá.

Dr. Knáb Erzsébet úgy értékelte a történteket: „Munkatársainknak vonzó juttatási csomaggal kiszámíthatóságot, vállalatunknak jövőbeni versenyképességet jelent bérmegállapodásunk.” Németh Sándor szerint: „A megállapodás hosszú távon biztosítja munkatársainknak az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot.”

A megállapodás három évre szól, amelynek időtartama alatt a munkatársak jövedelme átlagosan 36 százalékkal nő. Az ajánlat az első évben, azaz idén áprilistól átlagosan 12,5 százalékos jövedelemnövekedést jelent a munkavállalóknak.

A bérmegállapodás egyéb elemeket is tartalmaz, így például az inflációkövetést és az évente 130.000 forint egyszeri szabadon választható kifizetést. A bérmegállapodás részét képezi egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomag is.

Dr. Knáb Erzsébet a dokumentum aláírását követően azt mondta: „Örülök a megállapodás létrejöttének, ezzel az Audi Hungaria minden munkatársa számára egy, a magyar munkaerőpiacon vonzó juttatási csomagban sikerült megállapodnunk. Különösen fontosnak tartom, hogy a munkavállalói delegációval egyetértésben, a vállalat történetében először három évre szóló bérmegállapodást kötünk, amely tervezhetőséget és kiszámíthatóságot jelent munkatársaink számára, egyben vállalatunk jövőbeni versenyképességének is fontos eleme. "

Hozzátette: „Nagyra értékelem, hogy a bérmegállapodás mellett közösen alakítottunk ki egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomagról szóló megállapodást is. A bértárgyalások utóbbi két hónapja a konstruktivitás, az együttgondolkodás és vállalatunk jövőéért érzett közös felelősség jegyében zajlott. Ez példaértékű számomra és köszönöm ezt a munkát.”

„Büszke vagyok arra, hogy rendkívüli alapossággal és felkészültséggel dolgozott mindkét tárgyalófél annak érdekében, hogy 2020. március 31. előtt létrejöjjön a megállapodás, amely hosszútávon biztosítja az Audi Hungaria munkatársai számára az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot az elkövetkezendő időszakban. Köszönöm mindkét fél tárgyalódelegációinak és támogató munkacsoportjainak, valamint külső szakértőinek a munkáját. Külön köszönöm munkatársainknak és tagjainknak a tárgyalások alatt mutatott, felénk irányuló támogatásukat, konstruktív javaslataikat és nem utolsó sorban a türelmüket” - hangsúlyozta Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense