Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Szeptember 15. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Beszerzési stop: lefagyhatnak a győri Rába honvédségi megrendelései?

Beszerzési stop: lefagyhatnak a győri Rába honvédségi megrendelései?

Érzékenyen érintheti a győri Rábát az államigazgatásban az idei évre meghirdetett beszerzési stop.

A jármű üzletág ugyanis az utolsó negyedévben szállította volna le a honvédségnek szinte az egész évre tervezett mennyiséget.

Az elmúlt években a katonai szállításokkal 600-800 millió forint körüli operatív nyereséget ért el a jármű szegmens. E nélkül valószínűtlen, hogy idén üzemi nyereséget érjen el a társaság - írja a tőzsdefórum.hu.

Mint arról a Tőzsdefórum is beszámolt, már nyár közepén a szokásosnál is nagyobb év végi hajrára készült a Rába. Egyrészt a viszonylag "jól futó" futómű üzletágat a nyári leállások lassították, s a szezonalitás miatt a Q4 lehet döntő a szegmens eredményessége szempontjából. Az alkatrész üzletágban pedig arra lehet számítani, hogy a Suzuki a Q3-Q4-ben pótolja a kényszerű leállások (japán atomerőmű baleset) okozta kieséseket.

Ennél is erőteljesebb év végi hajrára készült a jármű üzletág. A honvédségi szállítások ugyanis már a Q2-ben leálltak, s bár a Q3-ban nem növekedtek a megrendelések, a cég mégis arra számított, hogy a Q4-ben le tudja szállítani a teljes idei kiesett mennyiséget. A túlórák ugyan margin-romboló hatásúak, s némi kockázatot jelentett, hogy két egymás utáni negyedévben sem rendelt érdemben az állam, de fizikailag teljesíthetőnek tűnt az év végi hajrá.

Nos, a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által a múlt héten ismertetett 100 milliárdos idei költségvetési megszorító csomag egyik jelentős (40 milliárdos) tétele az államigazgatásban meghirdetett beszerzési stop. Emiatt kicsi az esélye a jármú üzletág negyedik negyedévi felfutásának.

Ennek fényében valószínűtlen, hogy a társaság üzemi nyereséget érjen el ebben az évben, miután az idei eredményesség a Q4-re van kihegyezve, s a jármű üzletág által a katonai szállításokkal korábban elért évi 600-800 millió forint körüli operatív nyereség nagyon hiányozik majd az elszámoláskor.

Címkék: honvédség, jármű, rába

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.