Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 17. 11:23, kedd | Belföld
Forrás: mti

Beteget vert egy ápoló egy borsodi kórházban

Beteget vert egy ápoló egy borsodi kórházban

Agresszíven viselkedő beteget ütött meg egy ápoló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a páciens súlyosan megsérült, az ápoló ellen eljárás indult

- közölte a megyei főügyészség az MTI-vel kedden. Sajtóhírek szerint az eset a miskolci megyei kórházban történt.

A vádhatóság tájékoztatása szerint egy ittas, agresszív nőt vittek kórházba. Az asszony folyamatosan csapkodott, ellenkezett, szidalmazta a kórházi személyzetet, az egyik nővért pedig - kapálózás közben véletlenül -, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra.

Miután orvosi ellátása befejeződött, az elkülönítő helyiségben helyezték el a beteget. Az orvos utasítására, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a nő kezeit - olvasható a közleményben.

Az asszony később szállítás közben ismét agresszíven viselkedett, és megpróbált a kötözésből kiszabadulni. Az őt kísérő 23 éves ápoló ekkor háromszor arcon és fejen ütötte. Az ütésektől a nő orra és arccsontja eltört.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 23 éves férfi ellen - közölte a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára