Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 07. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Betiltanák a közparkokban a dohányzást

Betiltanák a közparkokban a dohányzást

A dohányzás megtiltásával szorítaná ki a hajléktalanokat a Józsefváros forgalmasabb közparkjaiból az önkormányzat. A képviselő-testület délután tárgyalja az erről szóló rendeletmódosítást.

Január 1-jétől nem lenne szabad rágyújtani a Gutenberg tér, a Horváth Mihály tér, a Kálvária tér, a Teleki tér, de a volt Köztársaság tér, mai nevén a II. János Pál pápa tér parkjaiban. A tiltás a parkot határoló járdákra is vonatkozik. A rendelet megszegőire 2012-től 50 ezer forint szabálysértési bírságot szabhatnak ki. A képviselő-testület szigorítaná a guberálást tiltó rendeletet is. Eszerint a hatóságok akkor is bírságolhatnának, ha valaki elmozdítja az utcai kukákat.

Budapest VIII. kerületének fideszes polgármestere, Kocsis Máté a néhány hete rendezett helyi népszavazás után hirdette meg az átfogó közrendvédelmi és köztisztasági akciót. A referendum egyébként eredménytelenül zárult, a jogosultak alig 15 százaléka vett rajta részt. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.