Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Október 29. 07:24, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Betiltották Kesha koncertjét

Betiltották Kesha koncertjét

Nem engedélyezték Kesha, az amerikai popsztár hétvégi malajziai koncertjét a helyi hatóságok, mert úgy ítélték meg, hogy az kulturális és vallási érzékenységet sértene.

A Livescape koncertszervező céget egy nappal a szombatra tervezett előadás előtt értesítették a Kuala Lumpur-i koncert betiltásáról. A cég szerint az énekesnő korábban az előadók számára előírt szabályokat elfogadva beleegyezett, hogy a dalszövegeken és szokásos fellépőruháin is változtasson.

A BBC News ismertetése szerint a Livescape közölte: mindent elkövettek, hogy mégis engedélyezzék a koncertet, ám végül törölniük kellett a fellépést. A műsor elmaradása több mint egymillió ringgit (75 millió forint) veszteséggel járt a cég számára."Hogy világos legyen, nem én töröltem a koncertet. Nem engedték, hogy fellépjek. És ha mégis fellépnék, börtönnel fenyegettek meg" - közölte Twitter-üzenetben a csalódott sztár a rajongóival.

A koncertszervező szerint a sztár sorait a frusztráltsága rovására kell írni, mert börtönnel senki sem fenyegette, mindössze arra figyelmeztették, hogy ha mégis fellépne, a hatóságok bezárják a show-t.A malajziai hatóságok nem részletezték, hogy végül miért nem engedték Keshát énekelni.

A muzulmán országban rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak a női fellépőkre: testüket a mellkasuk tetejétől a térdükig be kell fedniük. Beyonce koncertjét 2007-ben fújták le Kuala Lumpurban, a múlt hónapban pedig a Lamb of God amerikai metálbanda előadását törölték arra hivatkozva, hogy az együttes istenkáromló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.