Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Június 15. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Bevezetheti a hatósági árat a kormány

Bevezetheti a hatósági árat a kormány

Az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a lakossági és kisfogyasztói gáz, valamint az elektromos áram esetében hatósági árat vezet be. A gázellátásról és a villamosenergiáról szóló törvények mó

Orbán Viktor múlt héten kedden a Parlamentben jelentette be a kormány első gazdasági akciótervét, amelynek egyik pontja, hogy befagyasztják az energiaszolgáltatók árait.

A hétfőn elfogadott törvény indoklása szerint „a módosítás során az ármegállapítással szemben támasztott alkotmányossági követelményekkel összhangban biztosítani kell, hogy az egyetemes szolgáltatás ára a hatékonyan működő engedélyes gazdálkodó szervezetek indokolt működési és tőkeköltsége, és összehasonlító elemzések alapján kerüljön meghatározásra".


A javaslat szerint lényeges ugyanakkor, hogy az árak megállapítása során a legkisebb költség elvét is érvényre kell juttatni.

A kormány szerint a törvényjavaslat összhangban van az Európai Unió előírásaival is, a versenyre pedig nincs torzító hatással.

A javaslatot 303 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 20 tartózkodással fogadta el az Országgyűlés.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár