Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2019. Október 09. 21:02, szerda | Külföld

Bezárja üzleteit a Vodafone

Bezárja üzleteit a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy a kontinensünkön működő 7700 üzletének 15 százalékát, azaz több mint 1100 egységét bezárja.

A vállalat vezérigazgatója, Nick Read azt is közölte, hogy a tovább működő üzletek egy részét pedig úgy alakítják át, hogy azok megfeleljenek a megváltozott vásárlói igényeknek.

Az üzletek 40 százalékát a helyi igények alapos elemzését követően 2021 végéig átalakítják. Erre azért van szükség, mert az elmúlt időszakban az online vásárlás térhódításával módosultak a fizikai üzletekkel szembeni vevői elvárások.Nem utolsósorban az Apple és az Amazon modellje – azaz a hatalmas, élményközpontú üzletek megjelenése - hatott ebben az üzletágban a vásárlói elvárások megváltozására. A Reuters cikke szerint a Vodafone-nál abban bíznak, hogy ha időben lépnek, célzott és személyre szabott marketinggel ezen a téren meg tudják előzni versenytársaikat, a British Telecomot, a Deutsche Telekomot és a Telefonicát.

Nick Read kiemelte, hogy várakozásaik szerint a tranzakciók 40 százaléka a jövőben digitálisan bonyolódik majd le, így ehhez kell igazítani a fizikai üzletekben nyújtott kiszolgálást is. Ezért több élményközpontú üzletet működtetnek majd, és kevesebb hagyományos egységet.
Emellett olyan új technológiákat is alkalmazni fognak, mint a mesterséges intelligencia vezérelte chatbot, amelyek segítségével a fogyasztók mindössze három kattintással megrendelhetik valamely terméküket vagy szolgáltatásukat.

A Vodafone, amely a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója, Nagy-Britanniában - a kontinentális Európával szemben - ezzel szemben tovább terjeszkedik, és újabb üzleteket nyit.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/Andy Rain

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 15:07, hétfő | Külföld

A Frontex egy repülőgéppel fogja segíteni a határvédelmet a La Manche-csatornánál

Az unió határrendészeti ügynöksége, a Frontex december 1-től egy repülőgéppel segíti az illegális bevándorlókat Nagy-Britannia felé irányító embercsempészek elleni küzdelmet a La Manche-csatorna európai partjainál

2021. November 29. 11:01, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 261,4 millió, a halálos áldozatoké 5,199 millió a világon

A világon 261 495 713 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 199 585 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

2021. November 29. 09:42, hétfő | Külföld

Csökkent a fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma az elmúlt egy héten Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

2021. November 29. 08:00, hétfő | Külföld

Több utasnál mutatták ki az omikron variánst a Dél-Afrikából Hollandiába érkezett járaton

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) jelentése szerint 13 fertőzöttnél mutatták ki az új koronavírus omikron variánsát a Dél-Afrikából pénteken Amszterdamba érkezett repülőgép utasai közül