Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2019. Október 09. 21:02, szerda | Külföld

Bezárja üzleteit a Vodafone

Bezárja üzleteit a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy a kontinensünkön működő 7700 üzletének 15 százalékát, azaz több mint 1100 egységét bezárja.

A vállalat vezérigazgatója, Nick Read azt is közölte, hogy a tovább működő üzletek egy részét pedig úgy alakítják át, hogy azok megfeleljenek a megváltozott vásárlói igényeknek.

Az üzletek 40 százalékát a helyi igények alapos elemzését követően 2021 végéig átalakítják. Erre azért van szükség, mert az elmúlt időszakban az online vásárlás térhódításával módosultak a fizikai üzletekkel szembeni vevői elvárások.Nem utolsósorban az Apple és az Amazon modellje – azaz a hatalmas, élményközpontú üzletek megjelenése - hatott ebben az üzletágban a vásárlói elvárások megváltozására. A Reuters cikke szerint a Vodafone-nál abban bíznak, hogy ha időben lépnek, célzott és személyre szabott marketinggel ezen a téren meg tudják előzni versenytársaikat, a British Telecomot, a Deutsche Telekomot és a Telefonicát.

Nick Read kiemelte, hogy várakozásaik szerint a tranzakciók 40 százaléka a jövőben digitálisan bonyolódik majd le, így ehhez kell igazítani a fizikai üzletekben nyújtott kiszolgálást is. Ezért több élményközpontú üzletet működtetnek majd, és kevesebb hagyományos egységet.
Emellett olyan új technológiákat is alkalmazni fognak, mint a mesterséges intelligencia vezérelte chatbot, amelyek segítségével a fogyasztók mindössze három kattintással megrendelhetik valamely terméküket vagy szolgáltatásukat.

A Vodafone, amely a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója, Nagy-Britanniában - a kontinentális Európával szemben - ezzel szemben tovább terjeszkedik, és újabb üzleteket nyit.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/Andy Rain

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 18:44, vasárnap | Külföld

Manfred Weber: újabb migrációs válság alakulhat ki Németországban

2022. December 04. 11:11, vasárnap | Külföld

Amerikai védelmi miniszter: a következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is

2022. December 01. 13:54, csütörtök | Külföld

Lavrov: nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai, az európai biztonság kérdéseiről megtartott sajtótájékoztatóján.