Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 09. 21:02, szerda | Külföld

Bezárja üzleteit a Vodafone

Bezárja üzleteit a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy a kontinensünkön működő 7700 üzletének 15 százalékát, azaz több mint 1100 egységét bezárja.

A vállalat vezérigazgatója, Nick Read azt is közölte, hogy a tovább működő üzletek egy részét pedig úgy alakítják át, hogy azok megfeleljenek a megváltozott vásárlói igényeknek.

Az üzletek 40 százalékát a helyi igények alapos elemzését követően 2021 végéig átalakítják. Erre azért van szükség, mert az elmúlt időszakban az online vásárlás térhódításával módosultak a fizikai üzletekkel szembeni vevői elvárások.Nem utolsósorban az Apple és az Amazon modellje – azaz a hatalmas, élményközpontú üzletek megjelenése - hatott ebben az üzletágban a vásárlói elvárások megváltozására. A Reuters cikke szerint a Vodafone-nál abban bíznak, hogy ha időben lépnek, célzott és személyre szabott marketinggel ezen a téren meg tudják előzni versenytársaikat, a British Telecomot, a Deutsche Telekomot és a Telefonicát.

Nick Read kiemelte, hogy várakozásaik szerint a tranzakciók 40 százaléka a jövőben digitálisan bonyolódik majd le, így ehhez kell igazítani a fizikai üzletekben nyújtott kiszolgálást is. Ezért több élményközpontú üzletet működtetnek majd, és kevesebb hagyományos egységet.
Emellett olyan új technológiákat is alkalmazni fognak, mint a mesterséges intelligencia vezérelte chatbot, amelyek segítségével a fogyasztók mindössze három kattintással megrendelhetik valamely terméküket vagy szolgáltatásukat.

A Vodafone, amely a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója, Nagy-Britanniában - a kontinentális Európával szemben - ezzel szemben tovább terjeszkedik, és újabb üzleteket nyit.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/Andy Rain

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.