Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Március 17. 16:11, kedd | Külföld

Bezárta kapuit a Tadzs Mahal Indiában

Bezárta kapuit a Tadzs Mahal Indiában

Lezárták kedden a világhírű Tadzs Mahalt Indiában a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében. A dél-ázsiai országban hárman haltak meg a Covid-19 betegségben.

A turizmusért felelős minisztérium szerint naponta több tízezren látogatják meg a „szerelem emlékművét”, ezért kritikus fontosságú volt, hogy ideiglenesen lezárják az épületet.

A fehér márványból emelt épület az ország északi részén lévő Agra városban India fő turistalátványossága, évente mintegy 7-8 millió látogatót vonz. Nanu Bhaszin, a turisztikai minisztérium szóvivője szerint a Tadzs Mahallal együtt legalább 143 indiai emlékmű tart zárva március 31-ig. A helyszínek közül 38 az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel.

Prahlad Szingh Patel turisztikai és kulturális miniszter szerint a döntést felülvizsgálják a periódus végével. „Azért született a döntés, hogy megállítsuk a koronavírus terjedését. Vigyáznunk kell az emberek biztonságára” – mondta Bhasin.

Indiában a legtöbb iskolát, bevásárlóközpontot, szórakoztatóegységet, mozit bezártak a kormány intézkedéseinek megfelelően. Az egészügyi minisztérium keddi közlése szerint a koronavírus miatt elhunytak száma háromra emelkedett Mahárástra nyugati államban. Az országban jelenleg 126 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, közülük 22-en külföldiek.

A Tadzs Mahalt a 17. század közepén építette Sah Dzsehán, az indiai mogul dinasztia ötödik uralkodója harmadik és legkedvesebb felesége, Mumtáz-i Mahal (a palota ékessége) mauzóleumául.

Forrás: hirado.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 08:56, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer a világon

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 26. 06:00, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt