Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 16. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Bicikliszerviz nyílik a bécsi strandokon

Bicikliszerviz nyílik a bécsi strandokon

Egy akció keretében augusztus 28-ig ingyenesen átvizsgálják a biciklivel a strandra érkező fürdővendégek kerékpárját Bécsben. A kisebb hibákat egyből meg is javítják.

A „Kerékpárral a strandra“ elnevezésű akciót a Bécsi Városháza indította azzal a céllal, hogy felhívja az emberek figyelmét a kerékpárra mint kényelmes nyári közlekedési eszközre. Az ingyenes kerékpárszerviz másik hozadéka a közlekedésbiztonsághoz való hozzájárulás.

Az akció keretében minden hétvégén más-más városi strandra települ ki az ingyenes kerékpárszerviz, ahol nemcsak átnézik a bicikliket, de a kisebb hibákat rögtön meg is javítják. Nagyobb problémák esetén a megfelelő javítóműhelybe irányítják a drótszamarak tulajdonosát.

A vendégeknek a szolgáltatás igénybevételéhez érkezéskor csupán le kell adniuk a bejáratnál a kerékpárjukat, a fürdőzés befejeztével pedig megszervizelve hazakerekezhetnek vele - számol be bécsi újításról a Compress.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / Schaub-Walzer

Címkék: strand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.