Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 01. 07:15, péntek | Külföld

Bírságot fizethetnek a turisták Amszterdamban

Bírságot fizethetnek a turisták Amszterdamban

Amszterdam az Élvezd és tiszteld! mottójú kampányban kéri a városba érkező turistákat, hogy tartsák tiszteletben a város nyugalmát.

Amszterdam önkormányzatának tájékoztatása szerint az utóbbi években végzett, az életminőséget vizsgáló felmérések azt mutatták, hogy a városban tapasztalt zajongás, szemetelés és más kellemetlenségek komoly zavaró tényezők a lakosok, a pihenni vágyó turisták, valamint az üzletek számára.

Az Élvezd és tiszteld! mottójú kampány elsősorban a 18 és 34 év közötti, a holland nagyvárosba főként hétvégén, szórakozni érkező férfiakat célozza. A zajongó és szemetelő turisták a bejelentés szerint 140 eurós (mintegy 43 ezer forintos) büntetést kaphatnak, amíg a közterületen ittasan mulatozók 95 eurós (mintegy 30 ezer forintos) bírságra számíthatnak.

A holland és angol nyelvű kampány üzenetét közlekedési eszközökön, szállodákban, éttermekben, köztereken elhelyezett hirdetéseken juttatják el a fiatal férfiak célcsoportjához. Emellett, kihasználva a mobiltelefonok nyújtotta lehetőségeket, amint valaki a belvárosban csatlakozik egy közösségi médiafelülethez, üzenetet kap a kampány részleteiről és a szabályok megszegőit sújtó bírságokról. A kampány éves költsége 225 ezer euró (mintegy 70 millió forint).

Forrás: turizmus.com

Fotó: pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).