Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Január 16. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Bírságot kapott az RTL Klub, az Echo TV és két sportcsatorna

Bírságot kapott az RTL Klub, az Echo TV és két sportcsatorna

Korhatárszabályok megsértése miatt 7,5 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra a médiatanács - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Mint írják, a Hungary's Got Talent című tehetségkutatóban a Bodysoma csoport produkcióját bemutató, egy fellépőt a bőrénél fogva kampókkal, kötelekkel fellógató műsorrészt a 12-es karika helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni.

A médiaszolgáltató jogsértésének megítélését súlyosította, hogy a műsorrészletet közvetlenül egy óvodáskorú gyermek által előadott produkciót követően szerkesztette adásba - említik meg.

A közlemény szerint a túl hangos reklámblokkok miatt a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető AMC Networks Central Europe Kft.-t a médiatanács 360 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte, mert tavaly nyáron kilenc alkalommal a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámokat tett közzé.

A médiatanács döntése alapján az Echo TV-nek 100 ezer forint bírságot kell átutalnia, mert az Oktatás világa című műsorában augusztusban burkolt reklámként mutatott be egy autós szolgáltatást.

Emellett a testület a Gyöngyösi Városi Televíziót egy irodaszer-kereskedést népszerűsítő burkolt reklám egy alkalommal történt közzététele miatt figyelmeztetésben részesítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: