Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Április 25. 14:11, szombat | Életmód
Forrás: infovárosok

Böjte Csaba: A megtisztulás időszakát éljük!

Böjte Csaba: A megtisztulás időszakát éljük!

A ferences rendi szerzetes arra ösztönzi az embereket, hogy ebben a kialakult helyzetben a pánikolás helyett a lelki épülésre összpontosítsunk.

Úgy véli, hogy noha a koronavírus sok mindent elvett tőlünk, de ne hagyjuk, hogy elrontsa az ünnepeinket és a mindennapjainkat, lássuk meg a benne rejlő pozitív hatását. Csaba Testvér minden nap magyar idő szerint 12.00-tól az interneten keresztül Keresztény Tanösvény című online hittanórára invitálja az érdeklődőket, hogy együtt imádkozva, erőt és hitet kérjünk Jézustól!

Böjte Csaba egy szemléletes hasonlattal él a járványt illetően: az autóban, ha a műszerfalon feltűnik a piros lámpa, akkor a bölcs sofőr nem haragszik arra a kis jelző fényre, hanem megkeresi, és elhárítja a rendszerben lévő hibát.

- A jelenlegi krízis csak a jéghegy csúcsa - mondják a tudósok, és ha ez a hullám le is cseng, de ha mi, - mintha mi sem történt volna - száguldunk tovább, akkor valószínű, hogy a mainál súlyosabb problémák fognak történni világunkkal! A betegség tüneteit eltüntethetjük, de ha a problémáink gyökereit nem oldjuk meg, akkor a gyógyulásunk nem lesz tartós - kezdte Csaba Testvér, majd rátért az anyagias világunk negatív következményeire.

- Igazából a Teremtett világgal való viszonyunk beteg! Végtelen gőgösségünkben azt gondoljuk, hogy értünk kel fel a Nap, és hogy mindannyiunknak joga van úgy élni, mint annak idején a napkirálynak, lehetőleg becsületes munka nélkül, mert nekünk minden kijár! Kizsákmányoljuk, és letapossuk a világunkat, és egymást is könyörtelenül a profit miatt! Lakásaink lassan múzeumokká válnak, annyi felesleges dolgot felhalmozunk. Ez az időszak érzékelteti számunkra, hogy a tárgyak helyett az ember a lényeges. Sokunknak az eszközök - gondolok itt a pénzre, a házra, az autóra - sokkal fontosabbá váltak mint a szeretteik, a családjuk. Magyar statisztika szerint az emberek átlagosan naponta 7 percet beszélnek a gyermekeikkel. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon mennyit beszélnek a Jóistennel, a feleségükkel, a férjükkel?! Észre kell vennünk, hogyha egy ajtó becsukódik, mennyi sok más ajtó kinyílik. Türelem, hűség, kitartás, remény - olyan erények, melyekre most e bezárt világunkban nagy szükségünk van! Ezek a létfontosságú belső értékek olyan pótolhatatlan erők, amiket üzletben nem lehet megvenni, amelyeket csak Istentől és az Ő szentjeitől tanulhatunk meg! Ezért is hívok mindenkit nagy szeretettel minden nap magyar idő szerint 12.00-tól az interneten keresztül Keresztény Tanösvény című online hittanóránkra, hogy együtt imádkozva bátorságot, hitet kérjünk Mesterünktől, Jézustól!

Az erdélyi szerzetes látja, hogy nem is olyan könnyű egy légtérbe összezárva lenni szeretteinkkel.

- Vannak, akik az elfuserált mézesheteket pótolják be, de sajnos arra is van példa, hogy a családtagok sportot űznek abból, hogy egymást kikészítsék idegileg. A karantén - tetszik, nem tetszik - megmutatja azt, hogy igazából kik is vagyunk valójában. De ez ne okozzon bennünk szomorúságot, hiszen ez olyan mint egy orvosi átvilágítás, ha tudjuk, hogy mivel van a baj, akkor azon tudunk is változtatni! A megtisztulás időszakát éljük! Ez a jelenlegi helyzet az épülés, szépülés időszaka. Ebben az elszegényedett világunkban az értékek sokkal jobban felcsillannak.

További információ: https://www.facebook.com/MagnificatRo

Fotók: Török Brigi

Címkék: böjte csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 29. 09:00, vasárnap | Életmód

Az öngyilkossággal kapcsolatos 22 gént azonosítottak amerikai kutatók

Az öngyilkosság kockázatát növelő 22 gént azonosítottak amerikai kutatók.

2020. November 27. 17:34, péntek | Életmód

Ritka közel lesz egymáshoz a Jupiter és a Szaturnusz

Decemberben a Jupiter és a Szaturnusz olyan mértékben fogja megközelíteni egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.

2020. November 27. 17:07, péntek | Életmód

Összefügghet az antibiotikum-rezisztencia és az emelkedő hőmérséklet

A hőmérséklet emelkedése és az antibiotikumokkal szembeni növekvő rezisztencia összefügghet egy új elemzés szerint.

2020. November 27. 14:04, péntek | Életmód

Igyunk sok kakaót, jót tesz az agyunknak is

A kakaó flavonoidjai egészséges felnőtteknél fokozzák az agy oxigénellátását, ezzel javítják a kognitív teljesítményt egy új amerikai kutatás szerint.