Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 12. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr24

Bokrétába borult az Audi

Bokrétába borult az Audi

2010-ben bejelentették, 2011-ben letették az alapkövét, 2012-ben pedig sor kerülhetett az Audi Hungaria Motor Kft. új, teljes járműgyártást lefedő üzemének bokrétaünnepére.

Egészen pontosan május 11-én, Matolcsy György és Borkai Zsolt jelenlétében.

Közel 20 évvel ezelőtt tette meg az első kapavágását a négykarikás márka Győrben, akkor egy kisebb motorgyárral kezdődött el a szárnyaló sikertörténet. Az Audi Hungaria Motor Kft. azóta folyamatos fejlesztéseket eszközölt városunkban, és 2012-re eljutottunk oda, hogy egy félúton járó, 900 millió eurós beruházás bokrétaünnepét tartotta meg pénteken a társaság vezetősége. Ezt a különleges összejövetelt a szokásokhoz híven akkor tartják meg a beruházók, amikor egy újonnan épült létesítmény falai elérték a legmagasabb pontot. Nos, a győri vállalatnál, tíz hónappal az alapkőletételt követően, valóban elérték ezt a munkafázist a kivitelezők, így volt ok az ünneplésre.

Prémium minőség, győri szívvel

A rendezvényre meghívott vendégeket elsőként Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte. „Két évvel ezelőtt tettük közzé, hogy új gyárat építünk Győrben, most pedig itt vagyunk a fejlesztés bokrétaünnepén. Jelenleg a gépek beüzemelése zajlik, de 2013-tól már legördülhetnek az első, teljes magyar gyártású járművek a szalagokról. Mindig azt tartottuk szem előtt, hogy prémium minőséget állítsunk elő, és ez a tiszteletnél kezdődik. Hogy tiszteljük a munkatársainkat, a jól képzett szakembereinket. A másik értékünk a bátorság, valamint a csapatjáték, hiszen csak együttműködve lehet jól teljesíteni. De természetesen a szenvedélyről sem szabad megfeledkezni. Bízom benne, hogy a kitűzött célokat tudjuk majd teljesíteni.”

Audi-gének a zsigerekben

A beszédek sorát Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja folytatta, aki elmondta, hogy az eredmények minden tiszteletet megérnek. „A győri vállalatunk azért bővül ilyen szépen, mert a világszínvonal csúcsát képviseli. Az itt dolgozók már átvették az Audi géneket, a márka adta szenvedélyt” – fogalmazott Frank Dreves, akit Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter követett a pulpituson. „Minden igaz, amit Dreves úr mondott, a jövő Győrben épül! Fantasztikus év áll mögöttünk, már fedél van a fejünk felett és munka a kezünkben. Amikor a márka úgy döntött, hogy ide hozza a motorgyártását, akkor eldőlt, hogy Magyarország a nyugathoz tartozik, most az új beruházás kapcsán pedig elmondhatjuk, hogy Győrben és Magyarországon már a jövő épül!” – hangsúlyozta a miniszter. Matolcsy György azt is elárulta, hogy hazánk egy keleti nyitást hajt végre és ebben legfontosabb partnere paradox módon Németország, és ezen belül is a járműipar.

A bokrétaünnepen nemzeti színű selyem szalagokat kötöttek fel a fejlesztésben érdekelt felek, majd elindult a díszített fa, a logisztikai központ tetejére. Mely nemcsak azt jelezte, hogy a fejlesztések már félúton járnak, hanem azt is, hogy a dinamikus fejlődés lehetőségei gyökeret vetettek. „Szerintem még mindig nem is tudjuk, és nem is gondoljuk, hogy mekkora lehetőségek vannak és milyen fejlődés lesz itt, akár Győrben, akár a régiónkban, akár hazánkban. Már eddig is számos munkahely jött létre, és most ez tovább nő. Ugyanakkor nemcsak az Audinál, hanem a beszállítóknál is érződik ez a folyamat, amely a következő években ugrásszerűen nőni fog” – mondta a Győr24-nek az ünnepség végén Borkai Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.