Városlista
2020. június 7, vasárnap - Róbert

Hírek

2019. Július 08. 11:02, hétfő | Külföld

Bomba Frankfurtban, közel 17 000 embert kellett evakuálni

Bomba Frankfurtban, közel 17 000 embert kellett evakuálni

Közel tizenhétezer embert kellett evakuálni Frankfurtban egy második világháború bomba miatt vasárnap reggel.

A bombát a Frankfurt belvárosától keletre lévő Ostend városrészben találták még a múlt hónapban egy építkezésen. A FoxNews megjegyzi, hogy 70 évvel a második világháború befejezése után gyakran kerül elő fel nem robbant bomba.

Ilyen alkalmakkor - mint amilyen a vasárnapi is volt - előfordul, hogy elővigyázatosságból nagyszabású evakuálást hajtanak végre, míg a szakemberek megoldják a problémát.

A hatóságok a vasárnapot választották a közel 500 kilogrammos bomba hatástalanítására és a közel 17.000 ember evakuálásra, hogy minimalizálják a fennakadásokat Németország pénzügyi központjában.

A tűzszerészek körülbelül két óra alatt végeztek a művelettel. Az amerikai, közel 500 kilogrammos bombát sikeresen hatástalanították.

Forrás: origo.hu

Kép: news.sky.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:20, péntek | Külföld

Koronavírus - Svájc a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja uniós határait

Svájc kormánya pénteken úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja az Európai Unióval közös összes határát; az intézkedést Olaszország követelte.

2020. Június 05. 20:00, péntek | Külföld

Tőzsde - Három havi csúcsra emelkedtek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Jelentős emelkedéssel, három havi csúcsra kúsztak fel a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, nagy volt a kereslet a koronavírus-járvány miatt korábban drasztikus mértékű árfolyamcsökkenést elszenvedő bankok

2020. Június 05. 19:39, péntek | Külföld

Koronavírus - Trump gazdasági fellendülést ígér 2021-ig, májusban 2,5 millió új munkahely jött létre

Donald Trump amerikai elnök pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az országban.

2020. Június 05. 15:50, péntek | Külföld

Brexit - Brit főtárgyaló: korlátozott a haladás, de folytatódnak a tárgyalások

\"Korlátozott előrelépést\" sikerült csak elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat e héten tartott negyedik fordulóján -