Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2019. Május 25. 07:29, szombat | Külföld

Bomba robbant Lyon sétálóutcájában, sokan megsérültek

Bomba robbant Lyon sétálóutcájában, sokan megsérültek

Késő délután Lyon sétálóutcájában bomba robbant, valószínűleg egy bőröndbe tették a bombát. Legalább nyolcan megsérültek az első hírek szerint.

Macron elnök éppen egy youtubernek adott interjút - bevallottan a kiábrándult fiatalok megszólítása érdekében -, közben értesült a robbanásról. Macron támadásnak nevezte azt, ami történt.

A bűnügyi rendőrség és a bombakeresők megszállták Lyon belvárosát. A robbanás a Victor Hugo utcához közel történt, azaz Lyon egyik legszebb részén.

A BFM hírtelevízió tíz sérültről tud este 7 óra körül, köztük egy 8 éves kislányról. A terrorelhárítók is a helyszínen vannak. A LCI hírtelevízió szerint egy embert keresnek, ő lehet a robbantó. A regionális újság szerint biciklivel érkezett a támadó, letett egy bőröndöt egy pékség elé, majd gyorsan eltűnt.

Denis Broliquier kerületi polgármester azt mondta az LCI-nek, hogy egy biztos: bombát robbantottak, és az volt a robbantó célja, hogy sok ember megsérüljön.

Az EP-választások első számú esélyesének tartott nemzeti jobboldali párt, az RN elnöke, Marine Le Pen Twitter-üzenetében biztosította támogatásáról a sérülteket, és a történeteket terrortámadásnak nevezte.

A Le Figaro szerint 11 embert vittek kórházba a robbanás miatt. A bombát a pékség előtt hagyó férfi után hajtóvadászatot indított a rendőrség. A férfiról péntek este közzétettek egy felvételt is, amelyet egy biztonsági kamera rögzített. A képen egy biciklit toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, a száját pedig elfedte. A hatóságok lakossági felhívást tettek közzé, hogy szemtanúk jelentkezését várják.

A kerületi polgármester egyik munkatársa is tudja, hogy egy 30 év körüli férfit keresnek.

Az AFP információi szerint Édouard Philippe miniszterelnök lemondta utolsó EP-gyűlését a robbantás miatt.

Christopher Castaner belügyminiszter megérkezett Lyonba. A nyomozást a terrorelhárítók irányítják. Azaz, több jel arra utal, hogy terrortámadás volt. Ezt egyébként a rendőrség pillanatnyilag nem erősítette meg.

A BFM TV legújabb, este nyolc órai információja szerint 13-an sérültek meg.

Este fél 10-kor a hírtelevíziók információ szerint összesen 7 ember volt kórházban, azaz, a többieket hazaengedték.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/AP/Sebastien Erome

Címkék: Lyon

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 07:40, csütörtök | Külföld

Órákon belül ismét őrizetbe vették az ETA egykori vezetőjét

Ismét őrizetbe vették szerda este Párizsban a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szeparatista szervezet egykori vezetőjét, akinek szabadlábra helyezését egészségi okok miatt néhány órával korábban rendelték el.

2019. Június 20. 07:38, csütörtök | Külföld

Trump az oszakai csúcsértekezleten tárgyalni készül Putyinnal

Donald Trump amerikai elnök szerda este a Fox televíziónak adott interjújában jelezte: Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyalni fog a G20 jövő heti oszakai csúcsértekezletén.

2019. Június 20. 07:14, csütörtök | Külföld

Több mint kétszázezer pedofil felvételt jelentettek tavaly világszerte

Több mint kétszázezer pedofil felvételt jelentettek tavaly a világ hotline-jai, a magyar szervereken tárolt, bejelentett pedofil tartalmak aránya viszont elenyésző volt

2019. Június 20. 05:00, csütörtök | Külföld

Korrupció gyanújával bíróság elé kell állnia Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek

A francia semmítőszék végleg jóváhagyta a párizsi büntetőbíróság döntését, amely alapján befolyással való üzérkedés és korrupció gyanújával bíróság elé kell állnia Sarkozynek egy 5 évvel ezelőtt indított eljárás miatt