Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 25. 14:29, csütörtök | Belföld

Bombát találtak a Városligetben is

Bombát találtak a Városligetben is

Világháborús bombát találtak a Városligetben, amit pénteken fognak hatástalanítani a tűzszerészek. A művelet idejére lezárják és kiürítik a területet, ami nagyjából 3500 embert érint.

A Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közeli részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet, 100 kilogrammos rombolóbombát találtak a tűzszerészek. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei július 26-án, péntek délelőtt várhatóan 8-13 óra között hajtják végre.

A művelet idejére a környéken élők és dolgozók biztonsága érdekében a területi adottságoktól függően mintegy 500 méter sugarú körben a rendőrség kiürítést rendelt el. Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb péntek délelőtt 8 órától el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után mehetnek vissza. Az érintetteknek a két kerületben egy-egy befogadó helyet jelöltek ki: a VII. kerületben a Baross Gábor Általános Iskolát (1076 Budapest, Hernád utca 42-46), a XIV. kerületben a 1145 Pétervárad utca 11-17. alatt található házasságkötő termet, valamint a folyamatos egészségügyi ellátásra szorulók, mozgásukban korlátozottak szállításáról és felügyeletéről is gondoskodnak a hatóságok.

A lezárt területen a közúti és a közösségi közlekedést is korlátozzák a művelet idejére, reggel 8 órától lezárják a VII. kerületi István u., Marek József u., Dembinszky u. és Peterdy utca Dózsa György út és Murányi utca közé eső szakaszait, valamint a XIV. kerületi Cházár András utcát. Reggel 8 órától a tűzszerész munka megkezdéséig, várhatóan délelőtt 10 óráig már csak az átmenő forgalmat engedélyezik a Dózsa György úton a Thököly út és a Damjanich utca között, illetve az Ajtósi Dürer soron a Dózsa György út és a Stefánia út között. Ezután, várhatóan 10 órától a művelet befejezéséig ezeket a főútszakaszokat is teljesen lezárják, oda az itt járó busz és trolibuszjáratok sem hajthatnak be. A közösségi közlekedést érintő változásokról a Budapesti Közlekedési Központ ad részletes tájékoztatást.

A kiürítés a VII. és XIV. kerületekben összesen mintegy 3500 embert érint. A rendőrség munkatársai a kiürítési területen található háztartásokat felkeresik, a lakosságot tájékoztatják, illetve a postaládákba tájékoztatókat helyeznek el.

A kiürítéssel kapcsolatos további információkat a kormanyhivatal.hu oldalon találják.

Legutóbb július 13-án volt nagyobb lezárásra szükség világháborús bomba hatástalanítása miatt, akkor Rákospalota-Újpest vasútállomásnál.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.