Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 19. 15:08, szerda | Belföld
Forrás: mti

Bombát találtak Ráckeresztúron

Bombát találtak Ráckeresztúron

Már elszállították a Ráckeresztúron talált világháborús robbanóeszközöket - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délután az MTI-t.

Gajdos Milán korábban közölte, hogy Ráckeresztúron egy építkezésen második világháborús, szovjet gyártmányú repeszlőszerek és gránátok kerültek elő a Kossuth Lajos utca és a Korniss István utca kereszteződésében. Emiatt 150 méter sugarú körben minden házat kiürítettek, az út érintett szakaszát pedig lezárták.

A korlátozásokat mostanra feloldották.

A tűzszerészek öt 85 milliméteres szovjet repeszlőszert, 29 darab 85 milliméteres szovjet páncéltörő gránátot és egy RPG-40 kézigránátot találtak. A robbanóeszközöket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítésre - közölte a kommunikációs tiszt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről