Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Október 18. 15:34, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Borkai Zsolt nem indul az országgyűlési választáson

Borkai Zsolt nem indul az országgyűlési választáson

Se egyéni körzetben, se listán nem indul a 2014-es országgyűlési választásokon Borkai Zsolt (Fidesz). Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke az MTI-nek nyilatkozva pénteken elmondta: a MOB irányítása mellett a jövő őszi önkormányzati választások után városvezetői feladatait szeretné megtartani.

"Nem volt nehéz a döntésem, hiszen amikor 2006-ban szülővárosomban helyi politizálásba kezdtem, éreztem, hogy Győrben számtalan feladat, tennivaló és lehetőség van. Azóta sok mindent elértünk közösen a győriekkel, de van még mit tenni, ezért ha az itt élők bizalmat szavaznak nekem 2014-ben, örömmel folytatom polgármesteri tevékenységemet" - mondta.

Szavai szerint abszolút összeegyeztethető volt eddig a két továbbra is vinni kívánt funkció, és ez a jövőben sem változik. "Az könnyebbség lesz viszont, hogy a harmadik, a parlamenti láb, kiesik" - jegyezte meg.Hozzátette, azért indult 2010-ben az országgyűlési képviselői választásokon, hogy Győr érdekei a Parlamentben is megfelelően legyenek képviselve, így azonban, hogy más városok polgármesterei sem lehetnek ott, Győrt sem éri hátrány. Főleg úgy, hogy a jövőben folytatni kívánja azt a gyakorlatot, hogy szorosan együttműködik az önkormányzat a várost a törvényhozásban képviselő politikusokkal."Az összeférhetetlenségi szabályok elfogadásakor nem volt kérdés a számomra, hogy a polgármesterséget választom" - tette hozzá a politikus.

Borkai Zsolt megjegyezte: hatalmas fejlesztések indultak el és zajlanak a kisalföldi megyeszékhelyen, legyen szó a belváros rehabilitációjáról vagy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületeiről. Ehhez pedig több jelenlétre van szükség.

Szólt arról is: a megtartani kívánt két funkció jól kiegészíti egymást, és mind a városfejlesztés, mind a MOB alá tartozó sportirányítás terén remek eredményeket sikerült elérni, ami a kormány kiemelt támogatásának, és annak köszönhető, hogy mindkét helyen kiváló csapat veszi körül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.