Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2013. Október 18. 15:34, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Borkai Zsolt nem indul az országgyűlési választáson

Borkai Zsolt nem indul az országgyűlési választáson

Se egyéni körzetben, se listán nem indul a 2014-es országgyűlési választásokon Borkai Zsolt (Fidesz). Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke az MTI-nek nyilatkozva pénteken elmondta: a MOB irányítása mellett a jövő őszi önkormányzati választások után városvezetői feladatait szeretné megtartani.

"Nem volt nehéz a döntésem, hiszen amikor 2006-ban szülővárosomban helyi politizálásba kezdtem, éreztem, hogy Győrben számtalan feladat, tennivaló és lehetőség van. Azóta sok mindent elértünk közösen a győriekkel, de van még mit tenni, ezért ha az itt élők bizalmat szavaznak nekem 2014-ben, örömmel folytatom polgármesteri tevékenységemet" - mondta.

Szavai szerint abszolút összeegyeztethető volt eddig a két továbbra is vinni kívánt funkció, és ez a jövőben sem változik. "Az könnyebbség lesz viszont, hogy a harmadik, a parlamenti láb, kiesik" - jegyezte meg.Hozzátette, azért indult 2010-ben az országgyűlési képviselői választásokon, hogy Győr érdekei a Parlamentben is megfelelően legyenek képviselve, így azonban, hogy más városok polgármesterei sem lehetnek ott, Győrt sem éri hátrány. Főleg úgy, hogy a jövőben folytatni kívánja azt a gyakorlatot, hogy szorosan együttműködik az önkormányzat a várost a törvényhozásban képviselő politikusokkal."Az összeférhetetlenségi szabályok elfogadásakor nem volt kérdés a számomra, hogy a polgármesterséget választom" - tette hozzá a politikus.

Borkai Zsolt megjegyezte: hatalmas fejlesztések indultak el és zajlanak a kisalföldi megyeszékhelyen, legyen szó a belváros rehabilitációjáról vagy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületeiről. Ehhez pedig több jelenlétre van szükség.

Szólt arról is: a megtartani kívánt két funkció jól kiegészíti egymást, és mind a városfejlesztés, mind a MOB alá tartozó sportirányítás terén remek eredményeket sikerült elérni, ami a kormány kiemelt támogatásának, és annak köszönhető, hogy mindkét helyen kiváló csapat veszi körül.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 12:04, szerda | Külföld

A karácsony előtti napokban kezdődhet a korlátozások lazítása Németországban

December eleje helyett csak a karácsony előtti napokban, december 20-tól kezdődhet Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt korlátozások fokozatos visszavonása a szövetségi kormány

2020. November 25. 11:01, szerda | Belföld

A jövő év elején lehet vakcina itthon

A jövő év elejére valószínűsítette a koronavírus-vakcinát Magyarországon a parlament népjóléti bizottságában kedden tartott éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere.

2020. November 25. 10:09, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 59,7 millió, a halálos áldozatoké 1,4 millió a világon

A világszerte nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 759 535-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 409 208-ra, a gyógyultaké 38 265 892-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 09:38, szerda | Kék hírek

Holtan találták egy kiégett ház lakóját Kerecsenyben

Holtan találtak rá egy szerdára virradóra kigyulladt családi ház idős lakójára a Zala megyei Kerecsenyben.