Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. November 01. 15:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Borkai Zsolt: "Nemcsak itthon, de Európában is példát akarunk mutatni!"

Borkai Zsolt: "Nemcsak itthon, de Európában is példát akarunk mutatni!"

Toronymagasan nyerte Győrben a polgármester-jelölti csatát (ha egyáltalán volt ilyen) Borkai Zsolt. 70 százalékos győzelmével a választók kétséget sem hagytak afelől, hogy a Fidesz-KDNP politikusát, győri országgyűlési képviselőjét

- Azt hiszem, hogy a győri emberekkel és a munkatársaimmal együtt, közösen sokat tettünk azért, hogy kiemelkedjen az elvégzett munka. Az „Év polgármestere" cím nem nekem szól, hanem azoknak a sikereknek, amelyeket az itt élő 130 ezer ember a szorgalmával és tudásával megteremtett. Egy vagyok az itt élők közül, és a munkámat igyekszem jól és hasznosan végezni. Amikor kitaláltuk a szakképzési reformot, vagy az országban egyedülállóan támogatni kezdtük a mikro- és kisvállalkozásokat a munkahelyek megőrzésében, nem a választási siker érdekében tettük, hanem azért, hogy javuljon a város gazdasági versenyképessége. Hogy jobb legyen az élet Győrben, és szerethetőbbé, otthonosabbá váljon ez a város. Hogy erőfeszítéseinket a győriek is elismerték október 3-án, azért köszönettel tartozunk valamennyien.

- 2006 óta Győr fejlődése jelentős ívet írt le. Ennek tudható be, hogy a 2010-es önkormányzati kampányban nem beszélt - a multifunkcionális csarnok megépítésén túl - konkrét tervekről, csak a megkezdett munka folytatásáról?

- Egyértelműen. Elkezdődött valami, amit szerintem a győriek is látnak. Olyan beruházásokat valósítottunk meg négy év alatt, amelyek korábban ciklusok óta húzódtak. Építeni kezdtük Győrt, ami esztétika, ami elegancia, ami Győrtől jogos elvárás. És belefogtunk abba is, hogy Győr pozícióit megerősítsük. Ezért kezdtünk együttműködésbe a vállalkozókkal, az egyetemmel, a kamarákkal, a gazdasági élet szereplőivel. Munkahelyeket kell teremtenünk, összefogva a nagy cégekkel. Győrt ki kell nyitni a világ felé. Magyarországon már példaként emlegetnek minket. Most az a cél, hogy felfigyeljenek ránk a térségben, Európában is.

- Hetven százalékot meghaladó többséggel a háta mögött dolgozhat az új összetételű győri közgyűlésben. Ahhoz, hogy az elképzeléseit megvalósítsa, nyilván ez is nagy előnyt jelent.

- Fontos, hogy az egyfelé húzó, az egymással egyetértő emberek többségben legyenek. A Fidesz-KDNP meghatározó, kiemelkedő politikai erővé vált Győrben. De én minden párt tanácsait, észrevételeit szívesen veszem, ha megfelelő ötleteket, jó és építő gondolatokat tartalmaz, és előreviszi Győr ügyét. Ennél számomra nincs fontosabb!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.