Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Szeptember 09. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Borok édesítik a borongós időt a Várban

Borok édesítik a borongós időt a Várban

Tizenöt ország több mint kétszáz borászata érkezik Budapestre a Budavári Borfesztiválra szeptember 8-a és 12-e között. Idén a Kárpát-medencei magyar borászatok lesznek a díszvendégek, és két színpadon csaknem hatvan kulturális progra

 

Immár 19. alkalommal rendezik meg a Budavári Bor- és Pezsgőfesztivált. Szeptember 8-a és 12-e között kétszáznál is több borász érkezik Budapestre a világ tizenöt országából, hogy bemutassák italaikat és ételeiket. Idén a Kárpát-medencei magyar borászatok lesznek a díszvendégek, az Oroszlános udvarban mutatkoznak majd be, tizennégy borászat érkezik a Délvidékről, a Felvidékről és Erdélyből.



Minden eddiginél többféle étellel várják idén a látogatókat. Már korábban is felmerült az igény, hogy ne csak meleg ételeket lehessen kapni, éppen ezért ezúttal perecekkel, pogácsákkal, kürtős kaláccsal is készülnek. De lehet majd mára már feledésbe merült hagyományos Kárpát-medencei ételeket is kóstolgatni: lesz például savanyú tormaleves vagy vadragu mákos nudlival is.



Az öt nap alatt két színpadon hozzávetőleg hatvan kulturális program várja majd a látogatókat. További részletek a www.aborfesztival.hu internetes oldalon találhatók.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről