Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2023. Május 07. 07:45, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Böröndi Gábor: Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen

Böröndi Gábor: Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen

Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen - mondta a Honvéd Vezérkar új főnöke első állománygyűlésén a Honvédelmi Minisztérium honlapjára szombaton feltöltött videó szerint.

Böröndi Gábor a pénteki, szentendrei eseményen részletezte azokat az irányelveket, amelyek mentén vezetni kíván. Úgy fogalmazott, "lehetőséget kaptunk arra, hogy megváltoztassuk a magyar honvédséget, és meg fogjuk változtatni együtt", de a változás és a sikerhez vezető út "fájdalmas" lesz.

Elmondta, a jövőben kiképzés, felkészítés, gyakorlatok várhatók, ugyanakkor azt is megígérte, hogy ott lesz a katonákkal, vezeti őket, vállalja a felelősséget, és a végén nyerni fognak, mert a vezetés alapja a bizalom, és ő bízik a katonákban, bízik abban, hogy tényleg akarják a sikert.

A legfontosabb a becsület, az egyenruha és a másik tisztelete, mert ha nincsenek erkölcsi, etikai értékeik, akkor "semmik" - jelentette ki a vezérkar főnöke.

Az állománygyűlésen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mellett a tárca vezetői, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai vettek részt - olvasható a honlapon.

Fotó: Honvedelem.hu

Címkék: hadsereg, honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:24, vasárnap | Belföld

Honvéd altiszteket avattak a Hősök terén

2024. Július 14. 08:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.