Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 12. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: Triathlonbudapest Media

Boronkay Péter megvédte világbajnoki címét

Boronkay Péter megvédte világbajnoki címét

Megvédte a 2009-es ausztráliai Gold Coast-on ban rendezett paratriatlon világbajnokságon megszerzett aranyérmét Boronkay Péter, aki Dextro Energy Triathlon ITU világbajnoki sorozat budapesti döntőjében 24 másodperccel verte a második helyezet

 
A paratriatlon-világbajnokság hat kategóriája közül a negyedikben akadt komoly éremszerzésre esély, a címvédő Boronkay Péter ugyanis egyértelmű aranyesélyekkel vágott neki a távnak.


"Eddigi sportpályafutásom legnagyobb versenye lesz a budapesti vb, hiszen hazai közönség előtt védhetem meg a címemet " - nyilatkozta még a viadal előtt, s ennek megfelelően vágott neki a távnak.


Az úszás során 54 másodperces előnyt szerzett a brazil Angelo Borimmal szemben, a kerékpározás közben másfél perccel is vezetett már, s a bár hajrára Oliver Dreier alaposan megközelítette, 24 másodpercet így is megőrzött előnyéből. A harmadik helyen a német Andreas Kobler ért célba, a kategória másik magyarja a 11. helyet szerezte meg.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g