Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Október 31. 08:28, szerda | Bulvár

Börtönbe kerülhet Erdei Zsolt

Börtönbe kerülhet Erdei Zsolt

Erdei Zsolt ökölvívó világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke egyre nagyobb bajban van. A Bors értesülése szerint a hétfő délelőtti elnökségi ülésen furcsa dolgokra derült fény.

„Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit" – mondta az elnöki testület tagjainak Erdei, aki közben akkorát csapott az asztalra, hogy minden lerepült róla. Kikérte magának a vádakat.

"Zsolt akkor készült ki, amikor kiderült, hogy több elnökségi tag rendőrségi feljelentést akart tenni ellene" – mondta egy neve elhallgatását kérő, helyszínen jelenlévő lévő informátor a Borsnak.

"Tudni kell, hogy az elnök egy négyfős brigádot bízott meg az ifjúsági világbajnokság megszervezésével. Ám a szövetség Sz. János és K. Hanna vezetésével teljesen elmebeteg költekezésbe kezdett" - tette hozzá.
Zsolt, becenevén "Madár" sleppje megbízási szerződéssel dolgozott, sőt ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtottak be a rendezési költségek elszámolásáról.

Az elnökség az anomáliák és a felhalmozott 348 millió forintos hiány miatt eljárást kezdeményezett, ami azt jelenti, hogy az ügyészség fogja megállapítani, történt-e bűncselekmény.

"Az elnökségi ülésen részt vett könyvvizsgáló szerint hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség bűntett gyanúja is fennáll" – folytatta a bennfentes.

"A vb-rendezés kapcsán nem volt közbeszerzés, és a költségek végül több száz millió forinttal rúgtak többre a tervezettnél. Rá kellett jönnünk, túlbecsültük Zsoltot, nem való erre a pozícióra. Nem gondoljuk, hogy szándékosan lopta volna meg a szövetséget, de sajnos nem volt megfelelően körültekintő, kihasználták a naivságát. Viszont ő az elnök, minden az ő aláírásával történt, ha megállapítják a bűncselekményt, nem sok esély van rá, hogy megússza a felelősségre vonást. Az általa megbízott menedzser, Sz. János is érzi a vesztét, hiszen közölte az ülésen, csak az ügyvédjén keresztül hajlandó bármilyen kérdésre felelni. Természetes, hogy mindenki lopásról, csalásról beszél. Rengeteg számlát nem látunk, több millió forintnak nincs nyoma, de ami van, az is követhetetlen."

Forrás: origo.hu

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.