Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 11. 13:46, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Börtönhalál: tíz dolgozó ellen emeltek vádat

Börtönhalál: tíz dolgozó ellen emeltek vádat

A kaposvári börtön tíz dolgozója ellen emelt vádat a Kaposvári Katonai Ügyészség. Bögöly Gyula a katonai ügyészség helyettes vezetője hétfőn jelentette be, hogy kilenc ember ellen halált okozó testi sértés bűntette és más bűncsel

Ahogy a Független Hírügynökség korábban beszámolt róla: tavaly februárban a kaposvári börtönből kórházba került egy rab, majd az intézményen meghalt. A férfit azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert átalakított fegyvereket találtak a lakásán. A férfinek fejsérülései voltak. A nyomozás során kiderült az őrök verték meg többször is. Két napon keresztül bántalmazták. Egyszer kutyát uszítottak rá, az állat szájkosara többször fejbe verte a fogvatartottat. Majd az egyik őr fültövön ütötte kézzel, ami miatt összeesett. Másnap a fogvatartottat a földre lökték, az egyik őr a mellkasára állt és többször ököllel ütötte a fejét. Ekkor került kómás állapotba az 56 éves férfi. Másnap reggel kiszáradva, hörögve találták az ágyában. Ekkor került kórházba, ahol februárban meghalt.

Nem sokkal ezután a Kapos TV-hez került egy felvétel, amelyen az egyik börtönőr beszél felettesével a történtekről, négy társát nevezi meg. Azt mondja, hogy „bementek, és igazából azt láttam, hogy megindul a keze, a végét már nem láttam, csak hallottam a csattanást". Ettől kezdve - a börtönőr állítása szerint - már csak hallotta a dulakodásra utaló hangokat, de látni nem látta, ahogy fogalmaz, megpróbált kimaradni belőle. Az eset után leváltották kaposvári börtön parancsnokát.

Az ügyben a katonai ügyészség 14 dolgozót hallgatott ki, tízzel szemben vádat is emeltek. Három dolgozó megrovást, egy fegyelmit kapott. Az intézet volt parancsnokát hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják. Kilenc dolgozót pedig halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.