Városlista
2019. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2012. Május 08. 14:23, kedd | Bulvár
Forrás: STOP / Új Ász

Botrány! 100 ezer lemez tűnt el - 10 milliót bukott Demjén Rózsi

Botrány! 100 ezer lemez tűnt el - 10 milliót bukott Demjén Rózsi

Botrány a magyar zeneiparban! 10 millió forinttal károsította meg Demjén Rózsit hazánk legnagyobb lemezterjesztő cége, akiknél hozzávetőleg 100 ezer lemez tűnt el nyomtalanul.

A zenész összefogásra buzdít és reméli, egyre többen lesznek azon károsultak, akik feljelentik az elkövetőt.

Évtizedes múltú legendák és feltörekvő fiatal zenészek is futhatnak a pénzük után, miután kiderült: egyszerűen eltűnt Magyarország egyik legnagyobb terjesztővállalatának tulajdonosa. A MusicDome Kft. hosszú éveken át jól és megbízhatóan végezte a dolgát, mígnem egy évvel ezelőtt a korábbi tulajdonos megvált tőle. Azóta kiderült: közel 100 ezer lemez tűnt el a rendszerben nyomtalanul úgy, hogy a kiadók és a zenészek egyetlen fillért sem láttak belőle. A rengeteg károsult egyike éppen Demjén Rózsi, aki úgy döntött, szervezetbe tömöríti az átvert zenészeket, kiadókat, és így tesznek feljelentést a férfi ellen, akit jól ismer a zenei világ.

- Óriási rombolást hajtott végre az egyébként is ezer sebből vérző hazai zeneiparban a cég új tulajdonosa ezzel a bűncselekménnyel. Zenészek, dalszerzők és előadók rengeteg munkája veszett kárba azzal, hogy a MusicDome nem tud elszámolni nagyjából 100 ezer lemezzel. Én magam is károsult vagyok, körülbelül 10 millió forintra rúg az összeg, amit összeszámoltunk, de közel sem én buktam a legtöbbet. Az a szomorú, hogy már nem tudhatjuk, kiben bízhatunk. Lassan az lenne a legjobb, ha magunk árulnánk a lemezeinket egy zsákból valamelyik téren - mondta keserűen a legendás zenész.

- Tudomásom szerint több feljelentést is tettek már az ügyben, de most azon dolgozunk, hogy egységbe tömörülve indítsunk egy eljárást. Mondhatnám, hogy ismeretlen tettes ellen, de ez nem így van, hiszen mindannyian ismerjük azt, akit most elnyelt a föld - nyilatkozta Demjén Ferenc az Új Ásznak.

Új Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 20. 10:32, kedd | Bulvár

Félmillióért kelt el egy Ed Sheeran tervezte ketchupos üveg

A címke a szósz különlegessége, melyen Ed tetoválása látható, és melyből összesen 150 darabot gyártottak le, főképpen jótékonysági célból.

2019. Augusztus 19. 08:19, hétfő | Bulvár

Az Agymenők Pennyje meghökkentő dolgot árult el a házasságáról

Nem szokványos szabályok szerint élnek együtt a férjével.

2019. Augusztus 16. 11:15, péntek | Bulvár

Eladták James Bond gépfegyveres, gumilyukasztós, golyóálló sportkocsiját

6,385 millió dollárért (1,87 milliárd forint) árvereztek el egy James Bond-filmekhez készült, különleges szerkezetekkel ellátott Aston Martin DB5 sportkocsit csütörtökön a kaliforniai Montereyben.

2019. Augusztus 16. 10:18, péntek | Bulvár

Szomorú hírt közölt Sas József felesége

Sas József abban reménykedett, hogy gyorsan halad majd a gyógyulása és idén még színpadra állhat, de felesége szerint erre nincs esély.