Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2012. Május 08. 14:23, kedd | Bulvár
Forrás: STOP / Új Ász

Botrány! 100 ezer lemez tűnt el - 10 milliót bukott Demjén Rózsi

Botrány! 100 ezer lemez tűnt el - 10 milliót bukott Demjén Rózsi

Botrány a magyar zeneiparban! 10 millió forinttal károsította meg Demjén Rózsit hazánk legnagyobb lemezterjesztő cége, akiknél hozzávetőleg 100 ezer lemez tűnt el nyomtalanul.

A zenész összefogásra buzdít és reméli, egyre többen lesznek azon károsultak, akik feljelentik az elkövetőt.

Évtizedes múltú legendák és feltörekvő fiatal zenészek is futhatnak a pénzük után, miután kiderült: egyszerűen eltűnt Magyarország egyik legnagyobb terjesztővállalatának tulajdonosa. A MusicDome Kft. hosszú éveken át jól és megbízhatóan végezte a dolgát, mígnem egy évvel ezelőtt a korábbi tulajdonos megvált tőle. Azóta kiderült: közel 100 ezer lemez tűnt el a rendszerben nyomtalanul úgy, hogy a kiadók és a zenészek egyetlen fillért sem láttak belőle. A rengeteg károsult egyike éppen Demjén Rózsi, aki úgy döntött, szervezetbe tömöríti az átvert zenészeket, kiadókat, és így tesznek feljelentést a férfi ellen, akit jól ismer a zenei világ.

- Óriási rombolást hajtott végre az egyébként is ezer sebből vérző hazai zeneiparban a cég új tulajdonosa ezzel a bűncselekménnyel. Zenészek, dalszerzők és előadók rengeteg munkája veszett kárba azzal, hogy a MusicDome nem tud elszámolni nagyjából 100 ezer lemezzel. Én magam is károsult vagyok, körülbelül 10 millió forintra rúg az összeg, amit összeszámoltunk, de közel sem én buktam a legtöbbet. Az a szomorú, hogy már nem tudhatjuk, kiben bízhatunk. Lassan az lenne a legjobb, ha magunk árulnánk a lemezeinket egy zsákból valamelyik téren - mondta keserűen a legendás zenész.

- Tudomásom szerint több feljelentést is tettek már az ügyben, de most azon dolgozunk, hogy egységbe tömörülve indítsunk egy eljárást. Mondhatnám, hogy ismeretlen tettes ellen, de ez nem így van, hiszen mindannyian ismerjük azt, akit most elnyelt a föld - nyilatkozta Demjén Ferenc az Új Ásznak.

Új Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 09:50, kedd | Bulvár

Maradt a kaptafánál, most a multik is irigyelhetik a kis magyar céget

Egy mostanra itthon szinte teljesen kihalt iparágban vett repülőrajtot egy 2016–ban megalakult tiszaföldvári manufaktúra.

2019. December 10. 07:13, kedd | Bulvár

Elárverezik a világ legnagyobb skótwhisky-gyűjteményét

Elárverezik a világ legnagyobbjának tartott, magánkézben lévő skótwhisky-gyűjteményét, a több mint 3900 üvegért 7-8 millió fontot (2,7 - 3,1 milliárd forint) várnak.

2019. December 09. 17:10, hétfő | Bulvár

Jennifer Lopez és Antonio Banderas is díjat kapott a Los Angeles-i filmkritikusoktól

Pong Dzsunho dél-koreai rendező Arany Pálma-díjas Élősködők című filmje kapta vasárnap a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének fődíját - írta a The Hollywood Reporter.

2019. December 09. 14:13, hétfő | Bulvár

Filmkritikusok díját kapta meg Jennifer Lopez és Antonio Banderas is

Pong Dzsunho dél-koreai rendező Arany Pálma-díjas Élősködők című filmje kapta vasárnap a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének fődíját - írta a The Hollywood Reporter. Díjat kapott Jennifer Lopez és Antonio Banderas is.