Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Augusztus 28. 08:24, szerda | Belföld

Bővítené nemzetközi járatait a MÁV

Bővítené nemzetközi járatait a MÁV

Nemzetközi utatáshoz is egyre többen választják a MÁV járatait: idén eddig 1,5 millióan mentek külföldre vonattal. A legnépszerűbb úti cél Ausztria, ugyanakkor a Romániába történő utazáshoz is többen választották a vasutat, mint ta

Ausztriába 614 ezren utaztak vonattal az első félévben, Románia felé pedig 120 ezren, ami 19 százalékkal több utast jelent, mint tavaly. Szintén átlagon felül, 13 százalékkal bővült a Magyarországról Németországba utazók száma - írja szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a Magyar Államvasutak Zrt.

Hozzátették, a legnépszerűbb éjszakai úti cél Zürich. Éjszakai utazásaikhoz pedig eddig 26 ezren választották a hálókocsikat.

A MÁV közleménye szerint szeretnék kiterjeszteni a nemzetközi járataikat: Budapestről bevezetnének egy közvetlen éjszakai vonatot Baden-Württemberg és Hessen tartományok nagyvárosaiba, valamint a Székelyföld és Budapest, illetve a Kolozsvár–Budapest és Bécs vonal erősítése is a tervek között szerepel.

"Vizsgálat alatt áll olaszországi célállomások Szlovénián keresztül történő kiszolgálása. A viszonylat elindításával Budapestről egy átszállással elérhető lenne Olaszország valamennyi turisztikailag és gazdaságilag fontos városa. A Budapest—Belgrád vonal felújítása után a menetidő jelentős rövidülésével együtt sűrűbb vonatközlekedést lehetne megvalósítani a vajdasági és szerbiai úti célok felé. Mindez lehetőséget nyitna egy versenyképes eljutás biztosítására a Balkán fontos városaiba és a szezonális turisztikai igényeket generáló Fekete-tengerhez, valamint Montenegróba is" - írják a közleményben.

Forrás: origo.hu

Kép: MÁV ZRT.

Címkék: MÁV, nemzetközi vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár