Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 18. 07:04, hétfő | Sport
Forrás: BoxingONE

BoxingONE: döntőt ért a hajdúk győzelme a cseh vitézek ellen

BoxingONE: döntőt ért a hajdúk győzelme a cseh vitézek ellen

A Debrecen Plázában szombat este megrendezett BoxingONE Championship nemzetközi csapatbajnoki elődöntőn a DVSC együttese nagy csatában, 9:5 arányban múlta felül a cseh és szlovák válogatottakat felvonultató Prostejovot.

Még el sem hangzott a „boksz" vezényszó, amikor a debreceniek már két győzelmet is bezsebeltek. Deél István és Rácsai András együttese elsőként megnyerte a nézők kegyeiért folytatott harcot, körülbelül 1200-an követték figyelemmel a bevásárlóközpont földszintjén felállított ringben zajló eseményeket. A viadalt is előnyből kezdte a DVSC: a 75 kilogrammos Móna Imre ellenfele sérülés miatt kénytelen volt lemondani a találkozót, így a jegyzőkönyvbe máris 2 pont került a cívisek rublikájába.

57 kilogrammban a pekingi olimpikon, Kalucza Norbert ütközött a nemzetközi klasszis szlovák bajnok Martin Parlagival. A bírák a vendégbokszolót látták jobbnak, noha a rendezvény egyik legizgalmasabb meccsén a magyar klasszis nagyon jól dolgozott két súlycsoporttal a saját súlya felett, és csak a második menet bizonyos szakaszaiban hátrált be fizikailag erősebb ellenfele nyomása alatt. Kalucza többet ütött, de ellenfele határozottabb volt, de ennek ellenére fordítva is alakulhatott volna az eredmény (0-2).

60 kilogrammban a felnőtt ob-n ezüstérmet szerző Török János revansot vett a lengyelországi ifi Eb-n őt egy ponttal legyőző Miroslav Serbanon, nagy csatában verte riválisát. Ez a küzdelem is szoros volt, Serban irányváltásaival sokszor összezavarta Törököt. Ahogyan a 57 kg-os meccs, így ez is alakulhatott volna fordítva is (2-2).

64 kilogrammban Kertész Henrik csapott össze a kőkemény Jan Baloggal. Két szoros menet után a harmadik felvonásban Kertész leiskolázta ellenfelét, ám a végét jelző gongszó előtt belefutott egy hatalmas jobbosba. Számoltak rá, ez azonban kevés volt a cseh bokszoló győzelméhez, és a látottak alapján Kertész megérdemelten nyert, még ha a Prostejov csapatfőnöke ez erősen nehezményezte is (4-2).

Szabó Ervin a jó hangulatú este legsimább mérkőzését vívta 69 kilogrammban, csiszolt vívóstílusának, iskolázott bunyójának köszönhetően esélyt sem adott Rotislav Raidannak (6-2). Szabó nagyszerűen bokszolt...

Móna Imrének (75kg) nem kellett megizzadnia, a prostejovi Pavel Duda megsérült, így a DVSC felnőtt magyar bajnoka küzdelem nélkül gyűjtötte be a két pontot csapata számára (8-2). Érdekesség, hogy bár Móna meccs nélkül maradt, azért volt dolga minden meccsen: a csinos ringlányoknak segített a szünetekben.

81 kilogrammban a már tétnélküli mérkőzésen a harcos Széll Tamás nem tudta megakadályozni a Bocskai-emlékversenyen korábban ezüstérmet szerző, többszörös cseh bajnok Petr Novotny sikerét (8-4). Sajnos sima meccs volt.

Deél Szabolcs (91kg) szerezte a házigazdák kilencedik pontját, a nagyütő fighter döntetlent „matekolt" Marek Chmelával. Deél István vezetőedző szerint bunyósa jobb volt, melyet alátámaszt az ellenfél véleménye is, aki csak annyit mondott: szuper Szabi! (9-5)

- Azt kaptam, amit előzetesen vártam, azaz egy hatalmas meccset egy nagyon jó erőkből álló, cseh és szlovák válogatottakkal teletűzdelt gárdával szemben. Sikerünk értékét növeli, hogy saját nevelésű fiatalokkal tudtuk legyőzni a Prostejovot. Szeretném megköszönni a közönség támogatását, élmény volt, s erőt adott ilyen közegben bokszolni. Készülünk a Győr elleni fináléra, nem kérdés, győzni szeretnénk - nyilatkozta Deél István vezetőedző.

Prostejov - DVSC 5:9
57 kg: Martin Parlagi - Kalucza Norbert 2:0
60 kg: Miroslav Serban - Török János 0:2
64 kg: Jan Balog - Kertész Henrik 0:2
69 kg: Rostislav Raidan - Szabó Ervin 0:2
75 kg: Pavel Duda - Móna Imre 0:2 - mérkőzés nélkül győzött
81 kg: Petr Novotny - Széll Tamás 2:0
91 kg: Marek Chmela - Deél Szabolcs 1:1

A DVSC-Prostejov mérkőzés közel egy órás összefoglalóját a SportKlub csatorna január 20-án, éjféltől sugározza.

Mostani sikerével a DVSC bejutott a döntőbe, ahol a győri KO Gladiator lesz az ellenfele. A küzdelmet minden bizonnyal január 30-án rendezik, ám a helyszínt illetően még nem állapodott meg a két csapat, valamit a BoxingONE liga vezetősége.

A BoxingONE liga legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon érhető el.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.