Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 12. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

Brett Favre bocsánatot kért, jubilált, de…

Brett Favre bocsánatot kért, jubilált, de…

...de a Minnesota Vikings 29–20-as vereséget szenvedett a New York Jetstől a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) ötödik fordulójának hétfő esti rangadóján.

Bár az NFL ötödik fordulójának hétfő esti rangadója (Monday Night Football) a New York Jets 29–20-as győzelmével ért véget, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a meccs a vendég Minnesota Vikings két játékosáról, Brett Favre-ról és Randy Mossról szólt elsősorban.

A 41 éves Favre még a mérkőzés előtt bocsánatot kért csapattársaitól a kellemetlenségekért, amelyeket az NFL nyomozása okoz a klasszis 2008-ban, egy hölgynek (az egyébként rendkívül szemrevaló Jenn Strengernek, a Jets alkalmazottjának) küldött zaklató üzenetei miatt.

„Elmondtam nekik, amit mondani akartam – nyilatkozta a találkozó után Brett apó, aki nem volt hajlandó válaszolni az újságírók ezzel kapcsolatos kérdéseire. – Nagyon csalódott vagyok, hogy elvesztettük ezt a meccset."

Favre 264 yardot és három touchdownt passzolt korábbi együttese ellen, de többször elveszítette a labdát, és az utolsó percben elkövetett interception megpecsételte a Vikings sorsát: Dwight Lowery 26 yardos touchdownt futott belőle, kialakítva ezzel a 29–20-as végeredményt.

A Jets egyébként négy mezőnygólnak köszönhetően 12–0-ra vezetett a harmadik negyed elején, ám Favre ekkor nagyszerű, 37 yardos TD-passzt adott a Minnesotába 2004 után visszatérő Mossnak (81 yard, 1 TD) – aki egyébként az egész mérkőzésen hatalmas csatát vívott az őt őrző Antonio Cromartie-val.

A passzt követően Favre berohant a célterületre és hevesen ünnepelt, ugyanis ezzel az első olyan játékos lett a ligában, aki 500 touchdownpasszt osztott ki pályafutása során. Néhány játékkal később egy újabb mérföldkövet is elért a veterán quarterback, átlépte a 70 000 passzolt yardos álomhatárt.

Rekordok ide, rekordok oda, a folytatásban Percy Harvinnek még két TD-passzt kiosztó Favre ezúttal nem tudta győzelemre vezetni csapatát, amiben elmondása szerint régóta rakoncátlankodó könyöke is közrejátszott. „Talán most volt a legrosszabb a sérülésem az eddigi meccseken. Az utolsó drive-ban olyan dobásokat hibáztam el, amelyekről azt hittem, álmomból felkeltve is meg tudom őket csinálni" – mondta csalódottan Favre.

De hogy a győztesekről is essen szó: Mark Sanchez nem játszott túl jól (191 yard), viszont a két futó, LaDainian Tomlinson (94 yard) és Shonn Greene (57 yard, 1 TD) jól teljesített. Ezen a meccsen tért vissza a pályára az eltiltását letöltő Santonio Holmes, a Pittsburgh Steelers korábbi elkapója, aki 41 yarddal és győzelemmel ünnepelhette a bemutatkozását a Jetsben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.