Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Október 14. 08:18, szombat | Belföld
Forrás: MTI

BRFK: Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

BRFK: Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását - közölték a police.hu oldalon.

A BRFK később azt közölte a rendőrségi honlapon, hogy szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de azt is megtiltották.

A BRFK közleménye szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán pénteken Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely ezen a napon a "harag kimutatására" szólítja fel híveit az egész világon - írták.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A rendőrség egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A BRFK később azt közölte, hogy szombatra szintén egy magánszemély jelentette be, hogy "Budapest V. kerületében gyűlést kíván tartani, amely köthető a Hamász felhívásához". A rendőrség hangsúlyozta, hogy "Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni".

A BRFK a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta e gyűlés megtartását is, mert az "a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné" - olvasható a közleményben.

A fotó illusztráció - Pixabay

Címkék: Palesztina, tüntetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során