Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Szeptember 14. 07:49, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

BRNO-ban már bajnoki címekért küzdöttek a GRT újoncai

BRNO-ban már bajnoki címekért küzdöttek a GRT újoncai

Szeptember első hétvégéjén rendezték a Masaryk Racing Days versenyhétvégéjét a Cseh országi Brno-ban.

Itt természetesen a Gender Racing két fiatal versenyzője is rajthoz állt, a szlovák versenyhétvégéhez hasonló felállásban. Berta Benjámin a sikeres előző hétvégi Imolában teljesített DREXLER Formel Cup hétvége után itt is a megszokott F4-essel, míg Oliver Michl a Slovakiaringen versenyben is kipróbált és futamgyőzelmet hozó Formula Renault 2.0-val vágott neki a Cseh pályának.

A Brno-i aszfaltcsík már tavaly is hozott a csapatnak egy bajnoki címet a FIA CEZ Formula Renault kategóriában és egyébként is a legkedvesebb versenyhelyszínek közé tartozik a csapat számára a jelenleg közel öt és fél kilométeres izgalmas szintkülönbségekkel és kanyarokkal rendelkező pálya. Beváltak a csapat előzetes reményei miszerint Beni és Olivér itt is további dobogós helyezésekkel és akár további futamgyőzelmekkel gazdagítja majd az idei eredmények sorát az FIA CEZ Zone Tophy, a DREXLER Formel Cup és az MNASZ OB értékelésében is.

A csütörtöki napon szabadedzéseken ismerkedtek a fiuk az izgalmas pályával. Négy alkalommal is körözhettek a GRT-s fiatal versenyzők a jó öreg cseh aszfaltcsíkon, aztán pénteken az első időmérő edzésen eldönthették a rajhelyek sorsát.
Az első versenyfutam szombaton kora délelőtt, komoly hőségben zajlott ahol a két GRT-s fiú majdnem egymás mellől rajtolt el. Az időmérő különösen Olivér számára volt izgalmas, hiszen neki csak az időmérőre sikerült megtalálni az igazi beállításokat viszont ott óriási időt autózott. A futamon az eléggé széthúzódott mezőnyben mindketten stabilan tartották helyüket és hozták a két kategóriagyőzelmet, komoly lépéseket téve a bajnoki címek bebiztosítása felé.

A második időmérő edzésre vasárnap reggel, igencsak mostoha időjárási körülmények között került sor. Ugyan az éjjel szakadó eső egy kicsit mérséklődött, de teljesen vizes pályán zajlott a küzdelem. Beni és Olivér a vízen is remekül helyt állt, és hozták az előző napi rajthelyeket csak ezúttal Beni indulhatott a jobb pozícióból. A második versenyfutamra vasárnap dél körül került sor ahol az utolsó pillanatig kérdéses volt a gumiválasztás, de aztán végül mindenki slick abroncsokon vágott neki a közben már majdnem teljesen felszáradó pályának. A futam különösebb események nélkül zajlott csak Berta Beni bánkódott némileg a végén azon, hogy a vízen nagyszerű tempóval megszerzett időmérős előnyét szárazon megint hamar felőrölte az ellenfelek lóerő előnye. Viszont ami örömteli, hogy ismét mindketten a kategóriájuk futamgyőzelmével zárhatták ezt a bajnoki hétvégét.
A csapat reményeit messze felülmúlták az idei év eddigi sikerei, hiszen még talán titkon sem nagyon reménykedtek benne, hogy az újoncok első formula autós évükben az utolsó előtti versenyhétvégét követően már abszolút bajnokesélyesként várhatják az utolsó hazai bajnoki fordulót az ősszel a Hungaroringen!

Gender Tamás csapatfőnök a nehéz körülmények okán, ha lehet még büszkébb volt csapatára:

„A csapat történetében talán ez volt az egyik legnehezebb BRNO-i versenyhétvége volt, hiszen már a kiutazás is nehézkesebb volt a járványhelyzet miatt. Csökkentett személyzettel tudtunk csak jönni, de az egész csapat nagyszerűen helyt állt. Versenyzőink is ismét nagyszerűen teljesítettek, ismét egy új, nehéz pályát úgy feldolgozva, hogy futamgyőzelmekkel és bajnoki esélyesként zárták a hétvégét mindkettőjük kategóriájában!”

Berta Beni ismét mindent bezsebelt az F4-es kategóriában:

“ Először is nagyon furcsa, de egyben érdekes hangulat fogott el a pályával kapcsolatban, ahol a szüleimmel gyerekkoromban Moto GP-re jöttünk, Rossi-t, Talmát megnézni. Most pedig itt vagyunk versenyezni... ismét egy nagyon jó hétvégén vagyunk túl a csapattal. Újabb tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, egyre jobban ráérzek az autó beállításaira, kezdünk összeszokni. Nagyon jók voltak a szabadedzések, az időmérők és a versenyek is jól sikerültek. Nagyon jól éreztem magam az autóval, tetszett a pálya is, és ismét nagyon köszönöm a csapat összetartó munkáját.”

Olivér Michl-nek a Slovakiaringhez hasonlóan ismét nagyon tetszett és jól feküdt a Renault:

„A szabadedzéseken nehezen találtunk jó beállítás, de az időmérőre összeraktunk egy nagyon jó autót és én is megbarátkoztam a Brno-i pályával. Ezért mindkettő időmérőt megnyertünk különböző körülmények között. A versenyeken is nagyon jó tempóval mentünk és megnyertük a futamokat. Összességében egy nagyon pozitív hétvége volt ahol több kategóriában is nyertünk! Nagyszerű dolog, hogy a Hungaroring-i záró hétvége előtt bajnokesélyesként várhatjuk mindketten a folytatást!”

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok