Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 08. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány: több mint ezer kártalanítási igény érkezett eddig

Brókerbotrány: több mint ezer kártalanítási igény érkezett eddig

A Quaestor-kötvényesektől, akik szerda óta nyújthatják be kártalanítási igényüket, eddig több mint ezer kérelem érkezett - mondta a Befektető-védelmi Alap (Beva) ügyvezető igazgatója csütörtökön este az M1 csatornán.

Farkas Péter elmondta: május 6. és június 5. között a Quaestor-kötvényesek nyújthatják be igényüket, az egyéb értékpapírok tulajdonosai egy másik eljárásban május 22-től terjeszthetik be kérelmüket. A kötvényesektől eltérően erre egy év áll rendelkezésükre, és 20 ezer euróig (6 millió forintig) kártalanítja őket a Beva. (A kötvény-tulajdonosokat törvény alapján 30 millió forintig.)

A Beva ügyvezető igazgatója beszámolt arról is, hogy több mint 1000 befektetőnek van 30 millió forint feletti követelése. Felhívta a figyelmet arra, tőlük a Beva és Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) által nyújtott 30 millió forintos kifizetéssel a QKKA a teljes követelést megvásárolja. A másik megoldás számukra az lehet, hogy megpróbálják a felszámolási eljárásban érvényesíteni követelésüket, ha abban bíznak, hogy ott nagyobb lehet a megtérülés.

Farkas Péter elmondta: fennáll annak a veszélye, hogy "potyautasok" is hozzájuthatnak kifizetéshez. A Quaestor holdingcégénél, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nél is vannak ügyfélkövetelések, a cég azonban nem volt jogosult értékpapír-számla vezetésére, jogszerűen nem állíthat ki igazolást, esetében más módon kell az ügyfeleknek igazolniuk, hogy milyen követeléssel rendelkeznek a céggel szemben - fejtette ki.

Hozzátette: e cég vezetője most börtönben van, semmilyen hatósági kontroll nincs a cég fölött, elvileg fennáll a lehetőség, hogy ott illegális dolgok történjenek, amit azonban a hiteles dokumentumok vizsgálatával valamilyen szinten korlátozni lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.