Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Augusztus 11. 09:53, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Bronzot érő futamok az FRT-n

Bronzot érő futamok az FRT-n

Beszélgetés, Turák László autóversenyzővel.

Hétvégén, egy FRT futamon vettél részt a Vígh Racing Team-mal, egy Opel Tigra versenyautóval Kiskunlacházán.
- Így van, ez volt a negyedik versenyem a Mogul-Vígh Racing Team-mal és a Nivo Motorsporttal ebben a kupasorozatban, acsapatnak hála most először indulhattam a Tigrával, ezelőtt pedig egy kupás Opel Astrával versenyezhettem.

Két szabadedzésre volt lehetőséged a négy mért kör előtt. Mennyire és mire volt ez elég számodra?
- Az autó is új volt és a pályát is tanulni kellett, de összeálltak a dolgok a mért körökig. Jól ment az autó, gyors éskezelhető is volt, a csapat jól felkészítette, úgy érzem sikerült megszokni a végére.

Következett a négy mért futam, és a nap is jól kinézett rátok. Hogy alakultak a futamaid?
- Sajnos gumiproblémánk volt és előre csak utcai gumikat tudtunk feltenni, hibáim is voltak, ezek a dolgok miatt elég sokatvesztettem, de egyre jobb köröket tudtam futni, és a végére összejött a dobogó harmadik helye. Úgy érzem, hogy van még sok, amiben fejlődni tudok, úgy hogy alig várom következő futamot.

Ha lehetne mi az, amit másképp tennél?
- Ha lehetne, éjjel-nappal csak a versenyekre készülnék, viszont ami a következő versenyre lehetséges, hogy jobban kipihenem magam, mint most.

Legközelebb, hol, milyen versenyen indulsz?
- A következő versenyem Augusztus 21-24-ig Győrben lesz a KEFO Motorsporttal a Formula Student versenysorozatban indulok, ezután pedig Szeptember 6.-án ismét visszaülök a Tigrába, az FRT sorozatban Kiskunlacházán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.