Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Október 01. 15:36, kedd | Külföld

Brutális erőszak a testvérvárosban: az iskolában egy ember meghalt, sok a sebesült

Brutális erőszak a testvérvárosban: az iskolában egy ember meghalt, sok a sebesült

Egy ember meghalt és tízen megsebesültek egy \"erőszakos incidensben\" a délkelet-finnországi Kuopio városának egyik iskolájában kedden - közölte a helyi rendőrség Twitter-oldalán.

A rendőrség tűzfegyvert használt, egy embert őrizetbe vettek.

További részleteket hivatalosan nem közöltek. Szemtanúk és a finn sajtó információi szerint az incidens azzal kezdődött, hogy valaki karddal felfegyverkezve bement az egyik osztályterembe a központnál található szakközépiskolában.

"A legfrissebb értesülések szerint a kuopiói incidens a Savo szakközépiskolában, a Herman bevásárlóközpont területén" - tájékoztatott a hatóság.

A brit Mirror azt írja, a támadásban ketten súlyosan megsérültek, másik nyolc ember, - közöttük az elkövető is, - szintén megsérült.

Szemtanúkra hivatkozva írja azt is, hogy a támadó egy táskából húzta elő a fegyvert, egy kardot, és támadt rá a szakiskola tanulóira. Más azt mondta a lapnak, hogy kiáltásokat, sikolyokat hallott az iskola felől. Úgy tudni, a támadót a rendőrség letartóztatta.

"A legfrissebb információk szerint a kuopiói Hermannban tíz sebesült van, ketten közülük súlyosan megsebesültek. Egy halott is van" - közölte időközben a rendőrség. Az STT helyi hírügynökség úgy tudja, a sebesülteket kórházba szállították. A hatóságok közlése szerint a rendőrségi akció véget ért.

Antti Rinne finn kormányfő a Twitteren azt írta, sokkoló és elfogadhatatlan az iskolában történt erőszak, figyelemmel kísérik majd az eseményeket.

Forrás: origo.hu

Fotó: AFP/Lehtikuva/Jaako Vesterinen

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 13:16, csütörtök | Külföld

Megközelítőleg egymillió hibás óvszert találtak

Valószínűleg minden idők egyik legnagyobb óvszervisszahívását éli meg Uganda, ahol bebizonyosodott, minőségi hibás, egyébként biztonságosként hirdetett termékek kerültek forgalomba.

2019. November 21. 07:26, csütörtök | Külföld

Visszavonul a közélettől a szexuális botrányba keveredett András yorki herceg

Visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaként végzett közéleti tevékenységétől András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia,

2019. November 21. 06:54, csütörtök | Külföld

Donald Tuskot választották az Európai Néppárt elnökének

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt (EPP) szerda esi tisztújító kongresszusán, Zágrábban.

2019. November 21. 05:00, csütörtök | Külföld

Megrázta Németországot egy orvos meggyilkolása, az áldozat Richard von Weizsäcker néhai államfő fia

Megdöbbenéssel fogadták Németországban egy köztiszteletben álló berlini főorvos meggyilkolását, az áldozat Richard von Weizsäcker néhai államfő fia.