Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2019. Október 01. 15:36, kedd | Külföld

Brutális erőszak a testvérvárosban: az iskolában egy ember meghalt, sok a sebesült

Brutális erőszak a testvérvárosban: az iskolában egy ember meghalt, sok a sebesült

Egy ember meghalt és tízen megsebesültek egy \"erőszakos incidensben\" a délkelet-finnországi Kuopio városának egyik iskolájában kedden - közölte a helyi rendőrség Twitter-oldalán.

A rendőrség tűzfegyvert használt, egy embert őrizetbe vettek.

További részleteket hivatalosan nem közöltek. Szemtanúk és a finn sajtó információi szerint az incidens azzal kezdődött, hogy valaki karddal felfegyverkezve bement az egyik osztályterembe a központnál található szakközépiskolában.

"A legfrissebb értesülések szerint a kuopiói incidens a Savo szakközépiskolában, a Herman bevásárlóközpont területén" - tájékoztatott a hatóság.

A brit Mirror azt írja, a támadásban ketten súlyosan megsérültek, másik nyolc ember, - közöttük az elkövető is, - szintén megsérült.

Szemtanúkra hivatkozva írja azt is, hogy a támadó egy táskából húzta elő a fegyvert, egy kardot, és támadt rá a szakiskola tanulóira. Más azt mondta a lapnak, hogy kiáltásokat, sikolyokat hallott az iskola felől. Úgy tudni, a támadót a rendőrség letartóztatta.

"A legfrissebb információk szerint a kuopiói Hermannban tíz sebesült van, ketten közülük súlyosan megsebesültek. Egy halott is van" - közölte időközben a rendőrség. Az STT helyi hírügynökség úgy tudja, a sebesülteket kórházba szállították. A hatóságok közlése szerint a rendőrségi akció véget ért.

Antti Rinne finn kormányfő a Twitteren azt írta, sokkoló és elfogadhatatlan az iskolában történt erőszak, figyelemmel kísérik majd az eseményeket.

Forrás: origo.hu

Fotó: AFP/Lehtikuva/Jaako Vesterinen

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 17:00, kedd | Külföld

Bubópestises eset miatt óvintézkedéseket vezettek be Észak-Kínában

Óvintézkedéseket vezettek be az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen, miután a hétvégén egy bubópestis-fertőzöttet azonosítottak - számolt be oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

2020. Július 07. 14:12, kedd | Külföld

A rendőrségi költségvetés csökkentése közben New Yorkban és Chicagóban elszabadult a fegyveres erőszak

New Yorkban és Chicagóban elszabadult a fegyveres erőszak, miközben a rendőrség költségvetésének csökkentésére készülnek mindkét városban.

2020. Július 07. 12:08, kedd | Külföld

Külföldi diákok nem tanulhatnak tovább olyan amerikai egyetemen, ahol csak online oktatás folyik

Külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csak online oktatás folyik;

2020. Július 07. 10:04, kedd | Külföld

Kaliforniában hétfőn több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak

Kaliforniában hétfőn, egyetlen nap alatt több mint nyolcezer új fertőzöttet diagnosztizáltak - jelentette a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss adataira hivatkozva az amerikai közszolgálati rádió (NPR) hétfő este.