Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. December 17. 05:06, szombat | Belföld
Forrás: mti

Budapest az egyik legkeresettebb úti cél Szilveszterkor, de a vidék is célpont

Budapest az egyik legkeresettebb úti cél Szilveszterkor, de a vidék is célpont

A magyar főváros a 12. legkeresettebb az európai utazók körében az európai városok listáján szilveszterkor a Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai alapján.

Az MTI-nek pénteken elküldött felmérésből az is kiderül, hogy a magyarok a négycsillagos hoteleket keresik legnagyobb arányban az év utolsó bulijához.

A portál adatai szerint az év végén megtelnek a szállodák: Budapesten és Hajdúszoboszlón is a Trivagón szereplő szálláshelyek 96 százaléka már elkelt, Hévízen 90, Sárváron 93 százalékos a foglaltság, Egerben 98 százalékos a szállások telítettsége. Sopronban a szobák 95 százaléka, Pécsett 93, Szegeden pedig 92 százaléka már megtelt. A Balaton is rengeteg vendégre számíthat: az összes balatoni szálláshely 95 százalékát már lefoglalták szilveszterre.

A főváros tavaly szilveszterkor a 16. helyen volt, az idén feltornázta magát a 12. helyre a kontinens legtöbbet keresett úti céljainak listáján. A weboldalon a kattintott ár is megnőtt, míg tavaly átlagosan 35 700 forintért, idén már 40 700 forintért keresnek szállást 2 főre, egy éjszakára a Budapest iránt érdeklődők.

A top 20-as listáról az idén lemaradt a tavaly még 14. helyezett németországi Köln és a 2015-ben 17. helyen álló Isztambul, felkerült azonban a lengyelországi Zakopane és a spanyolországi Benidorm.

A magyarok körében a belföldi úti célok közül - Budapest mellett - idén is a fürdővárosok - Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár- szállásai kapják a legtöbb keresést a Trivago.hu oldalán, a külföldi úti célok közül pedig a kedvelt európai fővárosok (Prága, Bécs, Párizs) iránt érdeklődnek leginkább a magyar bulizók szilveszterkor.

Míg tavaly a legkeresettebbek a kategória nélküli szálláshelyek - apartmanok, apartmanhotelek, vendégházak - voltak, addig idén arányában a 4 csillagos szállások iránt érdeklődnek a legtöbben a magyar utazók közül. A 3 csillag most is a középmezőnyben van, míg az 5 csillagos hotelekre harmadannyi keresés érkezik a Trivagón, mint előbbire.

A 11 éve indított Trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 1 millió szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 120 millió felhasználó választja a Trivagót utazása megtervezésénél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.